DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Ik vergeet je niet brievenactie

Oproep: schrijf een brief naar een ander

Het team van ‘Ik vergeet je niet’ roept inwoners van de gemeente Roosendaal op om in de pen te klimmen en een handgeschreven brief te schrijven. Het liefst naar een onbekende, misschien zelfs naar een (veel) oudere of jongere ontvanger. Het idee is dat brievenschrijvers elkaar vinden om verhalen te vertellen en te delen. Verhalen over zichzelf, over vroeger, over deze bizarre tijd.

Hoe leuk zou het zijn om van die lieve, gepensioneerde mevrouw uit de straat te horen hoe je de allerlekkerste appeltaart maakt? Of wat die jongen uit 4 havo schrijft over prachtige soulmuziek, waar hij alles vanaf weet? Het team van ‘Ik vergeet je niet’ roept op om de tablet, telefoon of laptop eens te laten liggen en ouderwets een vel papier en een pen erbij te pakken. Na aanmelding voor deelname, ontvangen de brievenschrijvers mooi briefpapier, envelop én unieke ‘Ik vergeet je niet’-postzegel. Het enige dat men zelf nodig heeft, is een pen en al zijn gedachten, vragen en ideeën die hij wilt delen met de ontvanger. Op de website van CultuurCompaan staat wat inspiratie en zijn voorbeeldvragen te vinden.

Aanmelden

Om mee te kunnen doen, is toch nog even een apparaat met internet nodig, want aanmelden kan via www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet. Na aanmelding zorgt het team van ‘Ik vergeet je niet’ ervoor dat deelnemers aan elkaar worden gekoppeld, zodat het schrijven kan beginnen.

Meer informatie, tips en inspiratie staan op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet.