DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De droom van Saskia van den Brand: alle kinderen laten lezen

De Roosendaalse schrijfster Saskia van den Brand heeft een missie: “Ik wil ieder kind de magie van het lezen laten ontdekken.” Maar hoe doe je dat als boekhandels door de coronamaatregelen gesloten zijn en de bibliotheek beperkt open is?

De dertigjarige schrijfster bedacht hier iets op. Ze lanceerde haar eigen website met kinderverhalen. Op de website staan kinderverhalen voor alle leeftijden. Van leerzame geschiedenisverhaaltjes tot leuke fantasieverhalen. Daarnaast probeert Saskia met haar hart verhaaltjes kinderen te helpen die ergens mee worstelen. Wat als je vriendinnetje gaat verhuizen naar de andere kant van het land? Wat als je opa doodgaat? Saskia: “Kinderen vinden het soms moeilijk om over gevoelens te praten. Een deel van mijn verhalen hebben een pedagogische boodschap, waardoor het zelfvertrouwen van kinderen kan worden vergroot.”

 

Met de bibliotheek die maar beperkt open is, bieden de online verhalen een mooi alternatief om gezinnen te ondersteunen. “De leerprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als je een kwartiertje leest”, zegt Saskia. “Hoe meer je in aanraking komt met lezen, hoe sneller je geneigd bent zelf een boek te pakken. Mijn verhalen lees je in een kwartier voor.” Mocht je niet van voorlezen houden, geen probleem! Een groot gedeelte van haar verhalen is ook te beluisteren via het podcastkanaal van Saskia.

 

Alle informatie is te vinden op: www.saskiavandenbrand.nl