DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column Wijkagent Mark Noordink

Mogelijk heeft de oplettende lezer de column van februari gemist. Dit had alles te maken met de hoeveelheid aparte diensten ( Mobiele Eenheid inzetten e.d.) De enkele vrije wijkdiensten die er waren werden besteed aan controles en het behandelen van zogeheten contactverzoeken.

Controles buitengebied

 

Er zijn al enkele controles geweest samen met de handhaving van de gemeente Roosendaal. De controles zijn gericht op het in kaart brengen van de bedrijven, bestemmingen ervan, alsmede de eigenaren alert te maken op het vlak ondermijning. Al eerder is hier een column over gemaakt. Denk aan drugslabs, hennepkwekerijen in loodsen enz. 

 

Ook de komende tijd zullen we de controles proberen verder op te pakken en ziet u ons misschien wel het terrein op komen. Niet iedereen is er van gediend doch vraag ik, alsmede de gemeente graag uw medewerking.

Wisseling van de wijkagent in opleiding

 

Bob Kool zijn jaar opleiding zit er nagenoeg op. Bob heeft te kennen gegeven vooralsnog niet door te gaan als wijkagent en heeft zijn plek afgestaan. De teamleiding heeft een nieuwe enthousiaste kandidaat gevonden namelijk Tim van Toren. Tim zal zich in de volgende column kort voorstellen. 

 

Handig om te weten

 

Tot slot  vind ik onderstaande belangrijk om te delen:

 

Vanaf januari 2020 tot en met 11 maart 2021 zijn er 16 voertuigen gestolen.  11 in Wouw, 3 in Heerle, 1 in Nispen en 1 in Wouwse Plantage. Van de 16 zijn er 13! van het merk Renault. Vooral de types Kadjar en Captur.  Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met de software/sleutelkaart.  Hieronder een stuk wat ik op internet vond wat eventueel handig is om te weten:

 

Zonder sleutel

De meeste nieuwe auto’s hebben een keyless startsysteem. Hierdoor hebben ze de autosleutel niet eens meer nodig om ‘m te starten. Handig, zul je denken. Maar ook gevaarlijk, want dit maakt het voor dieven wel heel makkelijk om een auto te stelen.

Signaalversterker


Elke keer dat jij op het knopje drukt om je auto te openen of te starten, stuurt de afstandsbediening een signaal door naar je auto. Dit signaal is voor dieven makkelijk te verstoren, waardoor ze in no time de code kunnen achterhalen. Hetzelfde geldt voor de nieuwste auto’s met het smart key-systeem, waarbij de auto zelfs vanzelf opengaat als je in de buurt komt. Door middel van een signaalversterker kunnen dieven dan het signaal verlengen waardoor ze van een grotere afstand je auto kunnen openen.

Aluminiumfolie


Bizar, maar het gebeurt regelmatig. Gelukkig kun je iets doen om dit te voorkomen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat aluminiumfolie. Door je autosleutel in een beetje aluminiumfolie te wikkelen, voorkom je dat boeven signalen kunnen opvangen. Wat nog beter werkt is de autosleutel in aluminiumfolie in een metalen blik te verstoppen. Let wel op: het blikje moet dicht kunnen. Een colablikje werkt in dit geval dus niet.

Groeten Mark Noordink