DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Roffelroute fietstocht

 

Afgelopen zondag 1 augustus zou de jaarlijkse fietstocht de “Roffelroute” gehouden worden. I.v.m. de zeer slechte weersomstandigheden in de morgen en de niet betere weersverwachting voor de rest van de dag is besloten de tocht af te gelasten  en te verplaatsen naar zondag 8 augustus.  Deze tocht wordt elk jaar georganiseerd en uitgezet door het Ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel te Kruisland. Dit jaar al weer voor de 23e keer. De rit voert zoals altijd langs de prachtige Brabantse natuur waarbij de mooiste plekjes zijn uitgezocht. Elk jaar doet een groot aantal vaste deelnemers mee, wel een bewijs voor de kwaliteit van de rit. De totale lengte is ongeveer 40 km, een ideale afstand om te fietsen met het gehele gezin. Onderweg is er voldoende gelegenheid tot pauzeren.

Om het wat spannend te houden zijn er, zoals gewoonlijk, een paar eenvoudige vragen opgenomen die ingevuld moeten worden. Zijn ze allemaal goed dan kan men de Roffelroutebokaal winnen. Deze is hiervoor speciaal beschikbaar gesteld. Bij meerdere goede oplossingen zal er geloot worden.

Starten kan al vanaf 10.00 uur bij het museum De Holle Roffel, Markt 20 in Kruisland. Daar krijgt men dan tevens de routebeschrijving mee. De inschrijving sluit om 15.00 uur en men kan dan nog de tocht voltooien tot 17.00 uur. Deelnemers betalen € 2,- per persoon en daar mag ook het museum voor worden bezichtigd en krijgt men een gratis kopje koffie.

Datum: zondag 8 augustus. Houd dus deze dag vrij!

In verband met de verschrikkelijke gebeurtenissen wat de overstroming betreft in Zuid-Limburg, waarbij onvoorstelbare materiele schade is aangericht, zal het volledige inschrijfgeld van de route geschonken worden aan het Nationaal Rampenfonds t.b.v. Hulp Zuid-Limburg.

Voor verdere inlichtingen: 0167-532771.