DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

HAAL UW VAARBEWIJS BIJ YACHTCONSULT! Neem les bij Roland Sterker en u gaat sterker naar het examen.

De eerstvolgende cursussen gaan begin september van start. 

De Waterpolitie en de beroeps- binnenvaart willen de vaarbewijsplicht aan gaan passen, omdat er bij de helft van de scheepvaartongelukken een recreatieschip betrokken is! 82 ernstige ongelukken en 560 minder ernstige ongevallen met een recreatie boot.

Een vaarbewijs  is nu verplicht voor schippers met boten langer dan 15 meter en motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u. Ook jetski’s en waterscooters vallen daaronder. Omdat het voldoet aan de eisen voor het International Certificate of Competence mag u er ook in het buitenland mee varen 

Maar de politie wil die grens verlagen naar 8 meter en ook praktijk erbij! Daarnaast is ook een cursus Marifoon aan te bevelen, omdat communicatie tussen boten belangrijk is. Yachtconsult geeft deze cursussen in Roosendaal, Bergen op Zoom, Willemstad, Breda,  Etten-Leur, Dordrecht en Essen (BE).

De meeste kans om in één keer voor het Vaarbewijs 1 examen te slagen is de 4 avonden cursus. Veel meer kans dan alleen maar een boek kopen en lezen of een online cursus!

In de cursus Vaarbewijs 1 wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid, de vaarregels en vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe u moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren en hoe om te gaan met een man overboord situatie. Speciale aandacht wordt gegeven aan varen met slecht zicht. Deze cursus wordt op 4 avonden van 3 uur gegeven voor een prijs van € 145,-.
Voor deelnemers die de avondcursus niet kunnen volgen is er ook een dagcursus voor  € 125.- ,die starten op 4, 18 september en 6 en 20 november. 

In de cursus Vaarbewijs 2 wordt vooral navigatie behandeld en wordt wat dieper ingegaan op het varen van de grotere binnenwateren, zoals b.v. de Westerschelde. Deze cursus wordt op 5 avonden van 3 uur gegeven voor € 155,-. Belangrijk is wel dat de Vaarbewijs 1 cursus op 4 avonden en de Vaarbewijs 2 cursus op 5 avonden gegeven wordt, omdat dit nodig is om de pittige lesstof tot u te nemen. De cursus Marifoon basis wordt op 2 avonden gegeven voor € 90,-. Het examen vaarbewijs wordt nu afgenomen door het CBR. Het CBR heeft een iets andere manier van vragen dan de Vamex van vorig jaar, maar de nieuwe  vragen hebben we doorgekregen van onze cursisten, die al examen hebben gedaan.

De eerstvolgende avondcursus Vaarbewijs 1 start op 7 september en 2 november in Roosendaal en op 6 september en 1 november  in Etten-Leur. Vaarbewijs 2 start op 2 september en 4 november. De Marifooncursus op 17 september. Yachtconsult geeft ook privé cursussen en incompany cursussen op eigen locatie bij verenigingen, bedrijven en organisaties enz. Kijk voor een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen op onze website yachtconsult.com of bel 06-53 62 32 31.

 

Yachtconsult is al 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van reguliere watersportcursussen.                                          De cursussen worden gegeven door CWO-erkend docent Roland Sterker. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen, een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA, KNWV en KNMC.

Bezoek onze website www.yachtconsult.com, waar u zich ook kunt aanmelden voor de cursus.