DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Lustrumeditie Kunstmarkt Nispen 2021

Voor de vijfde keer organiseert Stichting Cultureel Nispen, een Kunstmarkt in Nispen. De lustrumeditie vindt plaats op zondag  12 september 2021.

Met het organiseren van een kunstmarkt in ´de Heerlijckheijd Nispen´ benadrukt Stichting Cultureel Nispen tevens de historische band tussen het dorp en de schilder Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven correspondentie blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! Rubens staat niet alleen synoniem voor kunst maar ook voor de stad Antwerpen en een Bourgondische levensstijl. Daarom zijn ook Vlaamse kunstenaars van harte welkom om deel te nemen.

Om de Kunstmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers, worden ook enkele passende nevenactiviteiten georganiseerd O.a. tussen Kunst & Kitsch, waar bezoekers die denken nog waardevolle spullen thuis te hebben, deze kunnen laten taxeren door een erkend taxateur. Meer informatie daarover volgt nog.

Locatie
De Kunstmarkt vindt plaats in en rond het Openluchttheater, Sprengepad 2 te Nispen tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin komen kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden. De entree is gratis.

Over Rubens

Pieter Paul Rubens (1577 – 1640) is een van de belangrijkste schilders uit de barok. Kenmerkend voor de barokke stijl die tussen circa 1600 en 1750 de Europese kunst domineerde zijn draaibewegingen, licht-donkercontrasten en emotie. Rubens moeder Maria Pijpelinckx was eigenaresse van het kasteeltje Moerendaal bij Nispen. Na haar dood werd Rubens broer Filip eigenaar. De restanten van het slotje zijn nog steeds in de bodem aanwezig.

Aanmelden voor deelname

Stichting Cultureel Nispen is op zoek naar geïnteresseerden die willen deelnemen aan de Kunstmarkt. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De huurprijs van een kraam bedraagt € 35. Deze kosten moeten worden voldaan via een overschrijving op IBAN rekeningnummer: NL 49 RABO 0110 0200 65 t.n.v. Stichting Cultureel Nispen o.v.v. KUNSTMARKT.

Het is mogelijk dat twee kunstenaars samen een kraam huren.

Overige informatie

* Het inrichten van de kramen kan vanaf 09.00 uur;
* De kramen zijn voorzien van een overkapping en een uitstalblad ( 4 x 1 meter) op schragen;
* De deelnemer zorgt zelf voor alle benodigd materiaal ( krukje, ezel, enz. );
* Op het terrein is elektriciteitsaansluiting. Indien je gebruik wenst te maken van elektriciteit kun je dit bij aanmelding aangeven;
* Deelname aan de Kunstmarkt is op eigen risico. Stichting Cultureel Nispen, noch Stichting Openluchttheater Nispen is aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen van derden.

Meer weten?

Hebt u nog aanvullende vragen of opmerkingen met betrekking tot de Kunstmarkt Nispen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op basis van de vooruitzichten rondom de beperkingen vanwege de bestrijding van het COVID-19-virus,  gaat de Kunstmarkt Nispen 12 september door. Mochten de COVID-19 maatregelen nog veranderen en invloed hebben op onze planning zullen wij dit dan tijdig laten weten.