DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

WOUWSE JEUGD ZONDER DAK

Al ons hele leven wonen wij in Wouw, en dat zouden wij graag willen blijven doen. Maar net zoals in heel Nederland is het vinden van een (betaalbare) woning als starter in Wouw momenteel bijna onmogelijk.

Om deze reden hebben wij als jongeren uit Wouw de koppen bij elkaar gestoken en zijn wij met een aantal experts uit Wouw en omgeving gaan kijken hoe wij dit voor ons, maar ook voor meer jongeren uit Wouw kunnen gaan oplossen. Ons doel is het realiseren van betaalbare woningen voor jonge starters uit Wouw. Maar ook woningen die blijven voor de Wouwse jeugd. Voor de exacte inrichting van dit geheel zijn wij momenteel aan het oriënteren en kennis aan het winnen bij andere projecten die in Nederland al eerder gerealiseerd zijn. Ook zijn wij in overleg met de Gemeente Roosendaal om te kijken naar vrije bouwgronden of bestaande bouw waar deze mogelijkheden zich aandienen.

Hier staat aankomende 8 september al een gesprek voor ingepland met wethouder Theunis (wethouder ruimtelijk ordening). Om alle jongeren uit Wouw te informeren die wellicht ook interesse hebben in dit project organiseren wij op 17 september om 20:00 een informatieavond bij Café-zalen Donkenhof in Wouw.

Aanmelden kan via formulieren die te vinden zijn op onze social media kanalen:

Facebook: Wouwse Jeugd (Z)Onder Dak

Instagram: Wouwse jeugd (Z)Onder Dak

Naar aanleiding van de resultaten van deze avond en het gesprek met de wethouder zullen wij verdere stappen zetten in het project en onze plannen. Hopelijk heeft de Wouwse jeugd straks wel een dak!

Toon Jochems, Lucas Sanders, Joyce Govaarts, Hidde Poppelaars, Raf Reisiger, Bas Bellemans, Bjorn van Dijk .