DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Last van lage rugpijn?

Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen (60-90%) in zijn leven wel eens of meerdere keren te maken krijgt met lage rugpijn. Lage rugpijn bevindt zich onderin de rug ter hoogte van de lendenwervels. De pijn kan soms uitstralen naar één of beide billen of benen. Waardoor de pijn veroorzaakt wordt, is vaak moeilijk te achterhalen. Bij de meeste mensen heeft lage rugpijn te maken met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Die zijn dan – simpel gezegd – tijdelijk ‘uit vorm’. Zelfs bij erge pijn is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade.

Mogelijke oorzaken van lage rugpijn:  

 

De oorzaak van lage rugpijn kan bij iedereen weer net anders zijn. Weet u wat de oorzaken van uw lage rugpijn zijn? Op het moment dat u weet wat de mogelijke oorzaken zijn van uw lage rugpijn dan kan de fysiotherapeut ook daadwerkelijk de bron van de klacht behandelen!

Was het voor uw gevoel overduidelijk toen het in de lage rug schoot waar het aan lag? Een grote kans dat de oorzaak van uw lage rugpijn echt niet in die ene handeling ligt. Lage rugpijn komt namelijk bijna nooit zomaar opzetten.  

Het is namelijk vaak een combinatie van factoren voorafgaand aan het in de rug schieten die verantwoordelijk zijn voor de verhoogde kwetsbaarheid van de lage rug. Lage rugpijn staat ook wel bekend als een overbelasting blessure. De overbelasting kan veroorzaakt worden door factoren liggende op zowel fysiek als mentaal vlak.

Wat kunnen wij (als fysiotherapeut) voor u betekenen?

 

Hoewel u vaak zelf niet kan achterhalen wat de oorzaak is van de lage rugklachten, is het voor een geschoold fysiotherapeut heel goed mogelijk om de bron van de klachten op te sporen. Bij ons kunt u terecht voor informatie en geven we een advies aangaande uw klachten. Daarnaast geven we ook oefeningen mee gericht op het verbeteren van uw houding om klachten in de toekomst te voorkomen.   

Herkent u zichzelf in het bovengenoemde verhaal en heeft u lage rugpijn klachten?

Neem dan contact op met OrthoMedic Wouw voor advies en behandeling. Ook voor vragen naar aanleiding van dit artikel kunt u contact met ons opnemen via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres:

Tel. 0165-329555 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.