DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Informatiebijeenkomst over nieuwe wetgeving voor verenigingen en stichtingen

De Adviesraad Sociaal Domein Roosendaal houdt op maandagavond 4 oktober een informatiebijeenkomst over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) die per 1 juli 2021 van kracht is geworden.  

Deze wetgeving kan consequenties hebben voor (de besturen van) verenigingen en stichtingen. De wet handelt over zaken zoals bijvoorbeeld de taakstelling van een bestuur, de aansprakelijkheid van bestuursleden en besluitvorming door bestuursleden. Het is niet uitgesloten dat regelgeving binnen een organisatie op de nieuwe wetgeving moet worden afgestemd. Voor de Adviesraad Sociaal Domein Roosendaal is de nieuwe wetgeving aanleiding een informatiebijeenkomst hierover te organiseren voor met name verenigingen en stichtingen die verbonden zijn aan het sociaal domein binnen de gemeente Roosendaal. De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 4 oktober aanstaande, aanvang 19.30 uur. Mevrouw Mariëtte van Kreij van het gelijknamige notariskantoor uit Roosendaal is bereid gevonden tijdens de bijeenkomst uitleg over de nieuwe wetgeving te geven. Zij zal daarbij ingaan op mogelijke consequenties hiervan voor verenigingen en stichtingen. De bijeenkomst duurt naar verwachting 1½ uur. Als de corona maatregelen het toelaten wordt de bijeenkomst van 4 oktober in fysieke vorm gehouden. Als corona regelgeving een fysieke bijeenkomst in de weg staat wordt de bijeenkomst in de vorm van een webinar gehouden. Personen die zich voor de bijeenkomst aanmelden worden hier tijdig over geïnformeerd.  

Aanmelden voor de bijeenkomst van maandagavond 4 oktober kan tot 25 september aanstaande via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; ontvangen aanmeldingen worden uiterlijk op 1 oktober bevestigd met informatie over de plaats waar de bijeenkomst wordt gehouden of een link voor deelname aan de digitale presentatie.