DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Concert ter gelegenheid van 750 jaar Sint-Catharinadal

Dit jaar viert Sint-Catharinadal in Oosterhout haar 750 jarig bestaan. Rondom dit jubileum worden er activiteiten georganiseerd in Wouw, Breda en Oosterhout.

In Wouw wordt het jubileum op zaterdag 16 oktober gevierd met een (orgel)concert in de Lambertuskerk. Burgemeester Han van Midden verwelkomt de zusters uit Oosterhout namens het gemeentebestuur. De Sint-Catharinadal vindt haar oorsprong in Wouw. Vandaar dat het park in Wouw ook Sint-Catharinapark heet. De zusters waren 50 jaar geleden ook te gast in Wouw. Het (orgel)concert op 16 oktober wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Stichting Orgelfonds Wouw en het kerkbestuur. Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal maakt het mede mogelijk.

De optredens worden verzorgd door Crossbones Trombones uit België en SaxOranje uit Wouw. Crossbones Trombones brengt het programma “Slide’n Pipes”, een samenwerking tussen het ensemble en organist Ignace Michiels. De kaartverkoop gaat op 27 september van start. Kaarten zijn vanaf dan te koop bij de VVV in Wouw en Roosendaal. Ze kunnen ook besteld worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen is van harte welkom bij het concert. De entreeprijs is €10, die volledig naar de Stichting Icoon van Wouw gaat voor de restauratie van de Lambertuskerk.

Bezoekers moeten bij de ingang een identiteitsbewijs en bewijs van vaccinatie (QR-code), negatief testbewijs of herstelbewijs laten zien.