DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Op woensdagavond 19 oktober workshop Japans bloemschikken in Ossendrecht

Hebt u interesse in Ikebana en wilt u ervaren hoe het bloemschikken op deze Japanse manier u wat rust kan geven? Kom dan woensdag om 19.30 uur naar "the Garden of Mala" in Ossendrecht (https://www.thegardenofmala.nl/de-gasten/lydia-theuns/). De workshop wordt gegeven door Lydia Theuns en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelnemen kan voor €12,50 incl. koffie/thee. U kunt zelf kiezen welk groenmateriaal en welke schaal u wilt meenemen. Kijk voor foto's van schikkingen op www.facebook.com/Lydia.en.Ikebana Opgeven en meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById('cloak7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b = 'info' + '@'; addy7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b = addy7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b + 'lydia-en-reiki' + '.' + 'nl'; var addy_text7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b = 'info' + '@' + 'lydia-en-reiki' + '.' + 'nl';document.getElementById('cloak7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b').innerHTML += ''+addy_text7bfaad808a5f6a3dc69a6963256b479b+''; of evt. via 0164-642619.

Lees meer...

Afsluiting Wouwbaan

Deze woensdag is er, terecht, ophef ontstaan over de afsluiting van de Wouwbaan. Door een menselijke fout zijn inwoners te laat op de hoogte gebracht van het afsluiten van de straat met alle gevolgen van dien. Medewerkers van de gemeente Roosendaal gaan vandaag, samen met de uitvoerder, langs bij omwonenden én er wordt een brief verstuurd naar alle inwoners van het dorp Wouw. Gemeente Roosendaal biedt hierin excuses aan voor de ontstane ophef én voor de overlast die inwoners de komende periode mogelijk ondervinden.

Lees meer...

Die Roseländer Musikanten houden Oktoberfest

Die Roseländer Musikanten houden op zondagmiddag 9 oktober a.s. een Oktoberfest in zalencentrum De Geerhoek in Wouw. De Stimmungskapel presenteert daar vanaf 14.00 uur een uitgebreid programma met blaasmuziek uit Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk.   Twee jaar op rij moesten Die Roseländer Musikanten afzien van het organiseren van hun Oktoberfest, omdat de geldende coronamaatregelen dat niet toelieten. Nu die maatregelen er niet meer zijn, grijpen de muzikanten de gelegenheid aan om letterlijk weer van zich te laten horen. De blaaskapel heeft in de voorbije periode enkele wijzigingen in de bezetting ondergaan, maar is er instrumentaal krachtiger uit naar voren gekomen. Sterker nog, op 9 oktober zal een XL-formatie op het podium in De Geerhoek staan, want diverse muzikanten uit de regio komen meespelen. Het zijn mannen en vrouwen die eerder dit jaar als invallers deel uitmaakten van de kapel en die graag nogmaals hun bijdrage leveren aan het optreden van Die Roseländer Musikanten.

Lees meer...

Sint Nicolaasvereniging Wouw houdt kledinginzameling

De Sint Nicolaasvereniging Wouw gaat weer haar halfjaarlijkse kledinginzameling houden op maandag 17 en dinsdag 18 oktober a.s. Men kan beide dagen tot 20.00 uur alle  oude kleding, jassen, handdoeken en washandjes, riemen, schoenen en tassen inleveren bij Fa. Borghouts, Roosendaalsestraat 57 in Wouw. Let op, geen kussens, dekbedden tafellakens en gordijnen. Mensen die kleding hebben maar niet in de gelegenheid zijn deze af te geven, kunnen bellen naar telnr. 0613173688, waarna de kleding zal worden opgehaald. De Sint Nicolaasvereniging Wouw verzorgt al vele jaren de ontvangst en de activiteiten van Sinterklaas en zijn Pieten in Wouw. Met de opbrengst van deze kledinginzameling organiseert de vereniging activiteiten voor de kinderen in Wouw.

Lees meer...

Een goede houding tijdens zitten, staan en bewegen

De fysiotherapeut is een specialist in het bewegings- en houdingsapparaat. Dat wil zeggen dat die alles weet van bewegingen, dat het menselijk lichaam maakt. Ook wat de beste houding is voor ons lijf, tijdens bijvoorbeeld sport en werk, is bij uw fysio bekend en welke spieren, gewrichten en banden daarvoor nodig zijn.   De wervelkolom heeft een natuurlijke curve, bij het lang aanhouden van een slechte houding komt de wervelkolom uit die natuurlijke curve en is (versnelde) slijtage van gewrichten en tussenwervelschijven het gevolg. Om een goede houding tijdens het zitten, staan of bewegen te hebben, dienen de spieren in balans te zijn. Bij een slechte houding is er vaak een zwakte van spieren aan de ene kant en een verkorting van spieren aan de andere kant. De slechte houding is bijvoorbeeld te zien aan de vergrote holle onderrug, de bolle bovenrug en het naar voren hangend hoofd. Als die slechte houding

Lees meer...

Regionale koersbalwedstrijd in Wouw

Donderdag 22 september strijden acht regionale koersbalclubs tegen elkaar met ditmaal ook een Belgische ploeg uit Wuustwezel. Het toernooi wordt, na twee jaar onderbreking door corona, voor de achttiende keer gehouden. KBC Jan van Bergen KBO Wouw tekent voor de organisatie. Op 22 september starten de wedstrijden om 10.00 uur en met enkele pauzes gaat het door tot 16.00 uur in cultureel centrum De Geerhoek aan de Kloosterstraat in Wouw. Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Naast de eigen vereniging komen OKRA Wuustwezel, KBO Sprundel, De koersende parel uit Moerstraten, De Vriendenkring uit Roosendaal, KBO Oud Gastel, KBO Schijf en KBO Prinsenbeek. De hele dag kunnen ook bezoekers een kijkje nemen. Zeker mensen die kennis willen maken met het spel zijn welkom. Zij kunnen daarnaast elke donderdagmiddag vanaf 13.30 uur in De Geerhoek terecht en vanaf 29 september kunnen ze zelf meespelen, want de Wouwse koersbalclub kan best nog wat

Lees meer...

DE KRANT REGIO WOUW DD. 21 SEPTEMBER 2022