DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Dierenkliniek De Schelde: kleinschalige praktijk met een groot hart voor dieren

 

Heerle – Uit de columns van dierenkliniek De Schelde, iedere maand in deze krant te lezen, blijkt duidelijk dat het dier bij hen altijd op de eerste plaats komt. En dat is toch wat je als diereneigenaar wil. Dit is dan ook de reden dat deze praktijk zo’n groei heeft doorgemaakt sinds de opening in 2014. Om dier en eigenaar alle tijd en aandacht te kunnen blijven schenken, moest er uitbreiding komen, vonden oprichters Hans van Gils en Ingrid Franse. Met Lonneke Stark is hun team nu sterker dan ooit. Graag stellen we dit nieuwe gezicht in de praktijk aan u voor.

Nog voor Lonneke iets over zichzelf kan vertellen, stapt de eigenaresse van Chihuahua Babindu binnen. Meteen verschuift Lonneke’s volle aandacht naar het vriendelijke hondje. Mens en dier hoeven niet te wachten, maar worden meteen geholpen, wat wel zo prettig is. Liefdevol wordt Babindu op de onderzoekstafel getild, waarna Lonneke het gebit inspecteert. Dat zal die ochtend namelijk gereinigd worden. In heldere bewoordingen legt Lonneke uit wat de eigenaresse van de ingreep kan verwachten. Die vertrekt met een gerust hart nadat ze te horen heeft gekregen hoe laat ze haar geliefde huisdier weer kan ophalen. Ze heeft er duidelijk alle vertrouwen in. En terecht. Lonneke heeft zich namelijk al sinds het behalen van haar diploma toegelegd op dierentandheelkunde. Dit betekent ruim 22 jaar aan vakkennis en ervaring.

 

Beter voorkomen dan genezen

 

“Bij honden en katten boven de drie jaar geldt dat 80% wel eens gebitsproblemen heeft”, legt Lonneke uit terwijl de volgende patiënt, een prachtige rood-witte poes de behandelruimte binnengebracht wordt. Lonneke pakt haar stethoscoop en luistert aandachtig naar het hartje. Vervolgens wordt ook het gebit van de poes gecheckt. “Sommige dieren hebben geluk en krijgen nooit last van hun tanden, maar dat weet je niet van tevoren. Daarom adviseren wij honden- en katteneigenaren al op jonge leeftijd te beginnen met poetsen. Dan is het dier eraan gewend en verzet het zich er niet meer tegen zoals je vaak bij oudere dieren ziet.” Lonneke demonstreert een soort sokje dat over je wijsvinger gaat. “Dit is gemaakt van microvezel en daarmee wrijf je zacht over de tanden van je dier, zodat het gebit op een diervriendelijke manier wordt gereinigd. Je kunt er een tandpasta met lekkere smaak bij gebruiken. Zo wordt het zelfs een traktatie voor je hond of kat.”

Vitamine A en C

 

Ofschoon Lonneke nog geen half jaar in de praktijk werkt, voelt ze zich er zichtbaar thuis. “Hans, Ingrid, ik én de paraveterinairen die ons assisteren, vormen tezamen een fijn en gepassioneerd team. Iedere dag maken wij elkáár in het werk beter en daarmee maken we automatisch ook de dieren beter. Zowel de huisdieren als hun eigenaren krijgen bij ons heel veel vitamine A en C, waarbij de A in dit geval voor Aandacht staat en de C voor Communicatie. Die twee gaan hand in hand, vinden wij. Wij vormen als het ware de stem van het dier. Als wij een diagnose hebben gesteld, zijn er vaak meerdere opties. Die leggen wij voor aan de eigenaren, die uiteindelijk beslissen. Het is een traject dat je samen bewandelt met het belang van het dier voorop.”

Persoonlijk en eerlijk

 

Ingrid Franse, die een oudere hond komt behandelen, vangt het gesprek op en knikt beamend. “Wat we steeds terug horen van bezoekers aan onze praktijk is dat ze het contact als heel prettig ervaren. De diereneigenaren hebben behoefte aan goede en eerlijke informatie. En die geven wij. Bovendien word je bij ons snel geholpen, zowel op onze locatie in Heerle als in Bergen op Zoom. Natuurlijk blijven we zoeken naar manieren om onze service naar een nog hoger niveau te tillen. Vandaar de komst van Lonneke. Én op termijn zal de praktijk op de Zoomvlietweg verbouwd worden. Wel kiezen we ervoor, vanwege het persoonlijke karakter, om kleinschalig te blijven... Juist omdat we zo’n groot hart hebben voor de dieren die ons worden toevertrouwd.”

Dierenkliniek De Schelde, Zoomvlietweg 8, 4726 TC in Heerle en Wouwsestraatweg 1, 4622 AA in Bergen, 0165-328516, www.dierenkliniek-deschelde.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.