DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Huiskamer Hypotheken, voor hypotheekadvies dat dicht bij de mensen staat

Roosendaal – Hypotheekadvies begrijpelijk en laagdrempelig maken; met die missie werd Huiskamer Hypotheken in 2017 opgericht. Onder het mom van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ gaan de hypotheekadviseurs van Huiskamer Hypotheken tijdens hun werk altijd casual gekleed. Dus ook Arjan van Leijenhorst, verantwoordelijk voor de regio Moerdijk, Halderberge en Roosendaal. “We willen af van dat stoffige imago. Indruk maken op mijn klanten doe ik liever met deskundigheid en betrokkenheid dan met een pak en stropdas”, aldus Arjan.

Eerlijk en transparant

Met zijn spijkerbroek, witte polo en sneakers beantwoordt Arjan inderdaad niet aan het stereotype beeld van een hypotheekadviseur. “Vrijwel iedereen die ik bezoek vindt het een verademing”, ervaart Arjan steeds weer. “Hiermee laat ik echt mezelf zien en automatisch nodig ik de klant uit hetzelfde te doen. Daarnaast is het een statement: we werken transparant en het gaat om de inhoud. Een kostuum is slechts een verpakking en garandeert niet dat de drager ervan kwaliteit levert. Terwijl juist dáár alles om moet draaien.”

Om de tafel

Arjan werkte jarenlang bij een bank, waar hij alle facetten van de financiële dienstverlening leerde kennen. “Uiteindelijk richtte ik me op hypotheken, waar ik een ware passie voor ontwikkelde”, vertelt Arjan. “Maar als zoon van een horecakoppel zit het in mijn bloed om vanuit de klant te denken en dáárop het proces af te stemmen, niet andersom! Toen steeds meer gesprekken online plaatsvonden, vond ik dat geen goede ontwikkeling. Je komt letterlijk en figuurlijk verder van de klant te staan, terwijl je juist met elkaar om de tafel moet gaan zitten. Je pikt dan zoveel meer nuances en signalen op, die een belangrijke rol kunnen spelen in het advies. Ik besloot de bank te verlaten en mijn visie op servicegerichtheid in de praktijk te brengen door mijn eigen bedrijf ‘de financiële Vormgever’ te starten.”

Onafhankelijk advies

Een goede beslissing, zo blijkt, want Arjan mag ondertussen heel wat particulieren en bedrijven tot zijn klantenkring rekenen. Toch bleven de hypotheken trekken. Zijn ontmoeting met Jannus Deijkers, oprichter van Huiskamer Hypotheken kwam dan ook precies op het juiste moment. “Ik ken Jannus van vroeger en weet dat zijn intenties altijd zuiver zijn en zijn idealen overeenkomen met de mijne. Zonder twijfel zei ik daarom ja op zijn voorstel om, naast mijn eigen bedrijf, franchiser te worden van Huiskamer Hypotheken. Er ging een wereld voor me open. Want met mijn grote netwerk en expertise kan ik, als onafhankelijk hypotheekadviseur, zoveel meer wegen bewandelen om de droom van mijn klanten te helpen realiseren.”

Droom of nachtmerrie

“Een droomhuis kan echter een nachtmerrie worden als je nooit geld overhoudt om leuke dingen te doen. Daarom is mijn eerste vraag altijd: wat wil je betalen? En niet: wat wil je lenen? Als ik niet achter de risico’s sta die mensen bereid zijn te nemen, zeg ik ‘nee’ tegen een opdracht. Een antwoord dat ik trouwens van de banken níet accepteer”, geeft Arjan lachend te kennen. “Al is de situatie nog zo moeilijk, ik zoek net zo lang tot ik de juiste hypotheekverstrekker heb gevonden. Of het nu om de aankoop van een starterswoning gaat, een groter of kleiner huis of om een laatste woning, gedwongen verkoop van een huis of om een verbouwing of verduurzaming. Dat stapje extra zet ik ook bij het oversluiten van een hypotheek, wat in deze tijd gunstig kan uitpakken. Maar let wel: de laagste rente betekent niet altijd de beste voorwaarden.”

Vrijblijvend en vrijwillig

“Een oriënterend gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Ga je met elkaar in zee, teken je normaal gesproken een dienstverleningsovereenkomst, maar niet bij mij! Wederzijds vertrouwen en respect vormen de basis van onze samenwerking, niet een of ander papiertje. Dit traject doorlopen we samen, stap voor stap. Ook na de afronding. Dan hebben we tevens voor iedereen een persoonlijk verrassingspakket”, belooft Arjan. “Aarzel dus niet en neem contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.” 

Arjan van Leijenhorst komt graag bij u thuis langs om uw wensen in kaart te brengen. Hij is te bereiken op 06-22347487 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie vindt u op www. huiskamerhypotheken.nl en op www.finvorm.nl.