DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

50 jaar OSBO Auto-onderdelen

Roosendaal – OSBO Auto-onderdelen bestaat dit jaar 50 jaar. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen bij dit voor de regio unieke bedrijf, gevestigd aan de Belder 8a in Roosendaal, dat uitgegroeid is tot een groothandel in carrosserieonderdelen ofwel plaatwerk, die levert aan schade- en garagebedrijven in geheel Zuidwest-Nederland. Het bedrijf heeft momenteel 12 medewerkers in vaste dienst.

De leiding is in handen van de broers Peter en Roland van Oosterbosch. Peter woont in Wouw en is lid van het bestuur van de Ondernemersvereniging Wouw, waarnaast hij nog actief is voor de Stichting Wouw Promotie en Harmonie Oranje helpt bij de organisatie van de Muziekfeesten en met het inzamelen van oud papier. Peter vertelt: “Bijzonder is dat wij leveren voor alle automerken en in alle productgroepen, van onderdelen van originele kwaliteit tot en met onderdelen van een alternatieve, goedkopere lijn. Daartussen liggen nog zgn. mq (matching quality)-onderdelen, ofwel orgineel-gelijkwaardige onderdelen. Alle onderdelen zijn nieuw. Het leveren daarvan is onze ‘core business’. Wij zijn een aanspreekpunt, mediair voor alle onderdelen aan de buitenkant van een auto, zoals voorschermen, bumpers, dorpels, lijsten en wieldoppen. Onze kracht is dat wij hier in ons magazijn 10.000 stuks effectief op voorraad en dus direct beschikbaar hebben. En we hebben onze eigen, gratis, bezorgdienst, die bestaat uit 4 bussen.” Roland voegt eraan toe: “Tien jaar geleden hebben we een eigen maatwerkprogramma ontwikkeld, waardoor klanten met een inlogcode kunnen inloggen op onze website, waar zij direct onderdelen kunnen bestellen, lopende orders kunnen raadplegen en hun factuurhistorie kunnen opvragen.”

Groei

Kortom, het bedrijf loopt gesmeerd, hoewel het niet in technische, motorische auto-onderdelen handelt. Dat laatste is niet altijd zo geweest. De vader van Peter en Roland, Frans van Oosterbosch, begon in 1967 met een klein winkeltje in automaterialen, zoals banden,