DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nieuw in Wouw: Van Akkeren Logistics

Wouw – Veel mensen in Wouw en omstreken zullen ze al wel eens voorbij hebben zien komen: de auto’s van Van Akkeren Logistics. De VW Crafter, de VW Caddy of de Mercedes-Benz Sprinter van John van Akkeren op weg met- of naar een nieuwe lading. Vooral de Mercedes-Benz Sprinter met schuifzeilen laadbak en laadklep zal nog al eens gespot zijn, want die gebruikt John ook om in zijn vrije tijd, ten bate van Harmonie Oranje, oud papier (‘muziekpapier’) op te halen bij bedrijven in Wouw en directe omgeving.

 

Bijna een jaar geleden begon John van Akkeren zijn eigen vervoersbedrijf Van Akkeren Logistics. Kantoor houdt hij aan huis. John: “Met mijn bedrijf heb ik me gespecialiseerd in klein transport. Vaak zijn het zendingen die een bepaalde extra zorg vragen; meubelen en antieke spullen moeten bijvoorbeeld goed ingepakt worden voor transport. Kwaliteit is voor mij het belangrijkst. Van Akkeren Logistics staat voor logistiek met toegevoegde waarde, in vaktermen ‘Value Added Logistics’ genoemd. Met mijn bedrijf wil ik een functie vervullen in de locale markt. Ik richt me echt op bedrijven in Wouw en de omliggende dorpen, die vervoer nodig hebben. Van Akkeren Logistics werkt met zorg voor een fatsoenlijke prijs.”

Passie

Voor John zijn eigen bedrijf begon werkte hij vijftien jaar als logistiek manager bij Mepavex Logistics in Bergen op Zoom, een hectische baan. John: “Vroeger wilde ik, net als mijn vader, vrachtwagenchauffeur worden. Omdat ik vrij goed kon leren heb ik doorgestudeerd op transport– en logistiek gebied en een opleiding Logistiek & Economie aan de HES in Rotterdam afgerond. Daarna kwam ik bij Mepavex Logistics terecht, waar ik tevens consultant werd in de opleidingssfeer. Voor de Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL) ben ik erkend praktijkopleider. In 2010 werd ik met Mepavex Logistics gekozen tot Beste Leerbedrijf Beroepsgoederen-vervoer en Logistiek! Dat is, naast het transport zelf, een andere passie van me: het overbrengen van kennis over transport en logistiek. In mijn eigen bedrijf heb ik nog meer tijd voor mijn ‘drive’ tot opleiden. Zo verzorg ik intakegesprekken voor de chauffeursopleiding van Wim Luijten, geef ik trainingen aan de opleiding ‘logistiek teamleider’ aan het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom en geef ik voorlichting op scholen. Van Akkeren Logistics bestaat dan ook uit drie takken: het eerder genoemde klein transport, de hier besproken consultancy en logistics. De laatste tak is nog in ontwikkeling: in de toekomst wil ik graag een magazijn met kantoor openen om daar materialen voor klanten op te kunnen slaan en/of te kunnen bewerken (ompakken, verpakken of stickeren). Dit magazijn kan dan meteen dienen als opleidingscentrum voor het trainen van (jonge) mensen in transport & logistiek.”

Van Akkeren Logistics, Bieakker 1, 4724 GC Wouw, tel. 0165-855250 of 06-24710177, www.vanakkeren-logistics.nl