DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Govaert Optiek levert maatwerk

Wouw / Hoogerheide - Frank Govaert van Govaert Optiek in Wouw en Hoogerheide is meer dan een opticien, hij is namelijk oogmeetkundige en meet niet alleen de ogen voor de benodigde sterkte van de glazen, maar kijkt ook naar een eventuele diepere oorzaak voor het slechtere zicht van een klant.

 

Frank: “Een oogmeetkundige kan met een oogspiegel door de pupil in het netvlies kijken. Hij kan dan bijvoorbeeld zien of iemand lijdt aan slijtage aan het netvlies ofwel Macula Degeneratie. Met de oogspiegel kan hij ook de oogzenuw bekijken. Als deze is aangetast betekent het dat iemand een te hoge oogdruk ofwel glaucoom heeft.” De oogdruk wordt bij Govaert Optiek overigens standaard gemeten bij klanten vanaf 40 jaar. Frank: “Met de spleetlamp kan de oogmeetkundige het hoornvlies en de ooglens bekijken. Daarmee kan hij zien of het hoornvlies vervormd is en ook de helderheid van de ooglens kan ermee bepaald worden. Als geconstateerd wordt dat de lens troebel is, is er sprake van staar.”

Modetrends

Govaert Optiek biedt brillenmode voor iedere beurs. Er is voor ieder wat wils: van minder in het oog springende monturen tot betaalbare haute couture modellen voor mensen die gezien willen worden. Frank: “De trend is nu het kunststof montuur met veel kleur of het zwaardere donkergekleurde montuur. Ook zijn er montuurloze glazen met een door een kliksysteem afneembare pootjes verkrijgbaar, zodat je je bril aan je kledingkleur kunt aanpassen.” Govaert Optiek heeft topmerken als Rayban, Tommy Hilfiger, Gucci, Armani, Hugo Boss en designbrillen van Theo in huis, maar verkoopt ook standaardbrillen, compleet met glazen, vanaf 129 euro. Frank: “Voor wie het beste van het beste wil zijn er brillenglazen die aangemeten worden als een maatkostuum. Daarbij wordt rekening gehouden met de stand van het montuur op het gezicht van de cliënt. Voordeel is dat de cliënt hierdoor een veel beter gezichtsveld heeft, zowel ver als dichtbij. Bij multifocale glazen is het namelijk altijd zo dat er bij de overgang van vertesterkte naar leessterkte een vertekening ontstaat in het brillenglas. Bij maatwerk wordt deze zone zoveel mogelijk weggedrukt naar de buitenkant van je brillenglazen, hetgeen meteen kijkcomfort geeft. Gewenning aan dit soort brillenglazen is gegarandeerd kort.” Alle brillenglazen worden bij Govaert Optiek in het eigen atelier in Wouw op maat geslepen.

Zomeractie

“Zeker in de zomer zijn contactlenzen een goed alternatief voor een bril. Steeds meer mensen wisselen bril en contactlenzen dan ook af. Vooral met de nieuwe generatie daglenzen is dat supergemakkelijk. Dat type lenzen zet je in wanneer je ze nodig hebt en na het dragen gooi je ze gewoon weg. Geen gedoe met schoonmaken en altijd verzekerd van optimale hygiëne, met lenzen die je voor gebruik uit een steriele verpakking haalt. Ideaal voor op vakantie.” Govaert Optiek heeft daarom een speciale actie: ‘De Zomer komt eraan’: dagcontactlenzen, een hele maand 19 euro. Nu inclusief gratis aanpassing en controle! Daarnaast vindt u bij Govaert Optiek een uitgebreide collectie zonnebrillen. Ook hier staat, naast mode, kwaliteit voorop met zonneglazen op sterkte. In de speciale ‘Voorjaarsactie’ zijn zonnebrillen van Rayban of Armani op sterkte verkrijgbaar vanaf 129,- (unifocaal) of 289,- (multifocaal).

Govaert Optiek bestaat volgend jaar 20 jaar. Sinds vijf jaar werken er, afwisselend in Wouw en Hoogerheide, naast oogmeetkundige Frank, gediplomeerd opticien Wendy, gediplomeerd contactlensspecialist Maud en verkoopmedewerker Harrie. Bij Govaert Optiek kunt u er dus zeker van zijn dat uw ogen door een deskundige, ervaren en gediplomeerde opticien, contactlenzenspecialist of oogmeetkundige gemeten worden. In de winkel in Hoogerheide vindt u tevens een filiaal van Beter Horen, de kwalitatieve audicien. U kunt hier met een gerust hart laten controleren hoe het met uw gehoor gesteld is. Verder kunt u, zowel in Wouw als in Hoogerheide, bij Govaert Optiek terecht zonder zorgen om de parkeermeter!

Govaert Optiek,

Omgang 23, 4724 EN Wouw, tel. 0165-301789

Geopend op dezelfde tijden als in Hoogerheide m.u.v. dinsdagmiddag.

Raadhuisstraat 106, 4631 NJ Hoogerheide, tel. 0164-613692

Open ma t/m vrij van 9.00-12.30 en 13.30-18.00, op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

www.frankgovaertoptiek.nl