DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Hoveniersbedrijf Jos van Aert, tevens uw specialist in zwemvijvers

Heerle – Het hoveniersbedrijf van Jos van Aert, dat ook zijn naam draagt, is een hoveniersbedrijf dat zich in de loop van het bijna dertigjarige bestaan zeer breed heeft gespecialiseerd. Sinds drie jaar is Jos van Aert ook specialist in de levering van zwemvijvers.

 

Jos: “Vrij snel na mijn hoveniersopleiding ben ik voor mezelf begonnen aan de Jagersweg, omdat er in de crisisjaren ’80 geen werk te vinden was in het vak. Bovendien wilde ik niet graag onder een baas werken. In 1987 nam ik mijn eerste personeelslid aan, inmiddels werken we met vijf vaste krachten. De werknemers moeten alles kunnen. Immers, de tuin wordt de laatste vijftien jaar niet meer beschouwd als aankleding van de buitenkant -, maar als verlenging van de binnenkant van de woning. Vroeger bestond 70 tot 80% van de tuinen uit groen: gras en beplanting. Nu maakt het groen nog 20 tot 30% van de begroting uit. De rest bestaat uit verharding, waterpartijen en bouwkundige elementen als tuinhuizen, pergola’s en buitenkeukens, waardoor je met andere materialen gaat werken. Bestond het werk vroeger alleen uit grondbewerking, beplanting, gras en bestrating, nu komt er ook tuinverlichting, drainage en beregening bij. Onze kracht is dat wij alles in eigen beheer uitvoeren, ook leidingwerk, drainage, beregening en metsel- en timmerwerk. Het voordeel voor de klant is dat hij maar met één partij te maken heeft. Wij bieden dus een compleet pakket aan en tientallen jaren ervaring. Daarbij heeft kwaliteit voor ons een hoge prioriteit.”

Zwemvijver

Een trend van de laatste jaren is de zwemvijver. Jos: “Een zwemvijver oogt natuurlijker dan een zwembad. Het voordeel is dat je een vijver hebt, waarin je met gunstig weer kunt zwemmen. Kortom, je hebt er het hele jaar plezier van! Het water in de zwemvijver is zeer zuiver: 30% van de oppervlakte bestaat uit waterplanten, die in een grote filterbak, gevuld met lavasteen, staan. Daar wordt het water doorheen gepompt. De beplanting haalt mineralen uit het water en gaat zo algengroei tegen. De lis is zo’n zwaar zuiverende waterplant. Het overige vuil blijft achter in het filter. Indien gewenst kan het water ook verwarmd worden. De diepte van een zwemvijver is minimaal 1.30 meter. De vijver is te maken in alle gewenste afmetingen en vormen. We werken naar de mogelijkheden. Uiteraard voeren wij alles in eigen beheer uit.” In de modeltuin van Jos van Aert en zijn vrouw Annette ligt zo’n mooie, verwarmde zwemvijver. Ook staat er een zelfgemaakte houten terrasoverkapping, voorbeeld van een stukje maatwerk, waarin het heerlijk vertoeven is als het erg warm is en waarin je lekker beschut zit met wat kouder weer. Jos: “Voordeel daarvan is dat je het buiten zijn kunt verlengen met het onzekere weer hier in Nederland.”

Hoveniersbedrijf Jos van Aert, Jagersweg 8, 4726 SL Heerle, tel. 06-51303585