DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Weer in balans met Alona Acupunctuur

Roosendaal – Heb je last van slapeloosheid of heb je bijvoorbeeld menstruatieklachten en biedt het ‘westerse’ ofwel reguliere medische traject geen soelaas? Dan is het misschien een goed idee om je licht eens op te steken bij de oosterse geneeswijzen.

 

Een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde is acupunctuur. Margreet Bouwmeester is acupuncturiste. Zij houdt praktijk aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Margreet heeft de vier jaar durende HBO-opleiding Acupunctuur, incl. westerse medische kennis, gevolgd en zij kan bogen op een jarenlange ervaring met deze geneeskunst. Ze is gespecialiseerd in vrouwenklachten. Margreet: “Vrouwenklachten zijn vaak een ondergeschoven kind in de reguliere geneeskunde. Zo worden menstruatie- en overgangsklachten niet echt behandeld. Alleen met de pil of met hormonen, terwijl de pil er voor kan zorgen dat energie blokkeert, wat klachten als hoofdpijn kan veroorzaken. De Chinese geneeskunde is een hele oude ervaringsgeneeskunst, waarin naar het gehele individu gekeken wordt. Elk mens maakt onderdeel uit van het universum, maar is ook een klein universum op zichzelf. Een individu dient energetisch in balans te zijn: in een goed functionerend lichaam kan de levensenergie ongehinderd doorstromen. Door het lichaam lopen twaalf energiebanen, die gerelateerd zijn aan onze huid, spieren, zenuwen en organen. De doorstroming van de levensenergie kan verstoord raken door diverse factoren. Er kan bijvoorbeeld een disbalans ontstaan in het lichaam die zich uit als stress of irritatie. Als dit langdurig is, kan dit zich uiten in de vorm van warmte. In relatie met de overgang kan dit zorgen voor de opvlieger, echter ook slapeloosheid kan als gevolg hiervan voorkomen. Acupunctuur kan uitkomst bieden bij zowel acute- als chronische klachten. Acupunctuur herstelt de balans tussen yin (rust, voeding) en yang (actie, energie). Op de energiebanen die door het lichaam lopen, bevinden zich 365 punten waarin geprikt kan worden om blokkades weg te nemen en de energiestromen weer in goede banen te leiden.”

Een consult bij Alona Acupunctuur verloopt als volgt: Margreet: “Door het stellen van vragen verzamel ik informatie, waaruit ik een oosterse diagnose stel. Ook kan ik de disbalans waarnemen door middel van een pols- en tongdiagnose. De balans in het lichaam kan ik herstellen door middel van het plaatsen van naalden op bepaalde acupunctuurpunten. Het hangt van de disbalans af hoeveel behandelingen er nodig zijn. Het prikken zelf, dat ik doe met hele dunne Japanse naalden, is nagenoeg pijnloos. Acupunctuur helpt om zowel de lichamelijke als geestelijke balans te herstellen. Het geeft steun bij zwangerschapswens en helpt bij slapeloosheid; menstruatieklachten zoals pms, hoofdpijn en krampen; vermoeidheidsklachten; menopauze ongemakken zoals opvliegers; overgewicht; vocht vasthouden; verzwakt immuunsysteem; overmatig piekeren; stressgerelateerde klachten zoals eczeem en hoofdpijn; migraineklachten; huidklachten;hoesten en astma. Kortom, acupunctuur is een heel bijzondere manier van geneeskunde, die kan leiden tot een betere kwaliteit van leven!”

Alona Acupunctuur, Burgerhoutsestraat 113, 4702 BC Roosendaal, tel. 06-57272676, www.alona-acupunctuur.nl