DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nieuw bij restaurant de Wouwse Wereld: de DagHap

Wouw – Sinds het begin van dit jaar biedt Ian Smit, eigenaar/chef-kok van restaurant de Wouwse Wereld, zijn gasten iets nieuws op woensdag en donderdag: de DagHap.

 

Voor slechts 10 euro kunt u desgewenst, een maaltijd nuttigen waarbij de keuze bestaat uit vlees, vis of iets vegetarisch. Met de daghap wil de Wouwse Wereld Wouw e.o. een leuke aanvulling bieden voor de smalle beurs, want steeds meer mensen ondervinden de gevolgen van de economische crisis. Ook voor mensen die geen zin hebben om te koken en af te wassen en weer op tijd thuis willen zijn voor hun favoriete televisieprogramma, is de daghap een goed alternatief om snel en makkelijk te eten. De daghap staat vast, maar het menu varieert met de dag. Qua vis kan het variëren van een mooie verse schol tot gegrilde zalm, qua vlees van een goede biefstuk tot en met mixed grill. De daghap is altijd vers en wordt geserveerd met o.a. aardappeltjes of rijst en groenten. De maag wordt er dus goed mee gevuld!\

Creatief

Ian houdt ervan om eerlijk, seizoensgebonden te koken. Dagverse kwaliteit van vlees en vis staat hoog in het vaandel. Sinds kort serveert hij ook verrassingsmenu’s: een drie gangenmenu voor 30 euro en een vier gangenmenu voor 38,50 euro. Ian: “Hierbij heb ik de mogelijkheid om creatief te koken en volg ik nieuwe ontwikkelingen in de keuken. Zo probeer ik mijn gasten te verrassen.” Een ander nieuwtje bij restaurant de Wouwse Wereld is de houtgrill waarop T-bonesteaks, entrecote of een mooi stuk ribeye kunnen worden bereid. Naast de tapas- en kreeftavonden worden er ook grillavonden georganiseerd met zo nu en dan live muziek van de winnaars van ‘the voice of Brabant’: Dennis en Sofie.

Catering

Eigenaar/chef-kok Ian werkt samen met zijn vrouw Ronia en een team van 6 jonge mensen uit Wouw e.o. op wie hij erg trots is. Zij werken ook volop mee in de cateringen, die de laatste jaren fors zijn uitgebreid. “Een catering kan variëren van kinderfeestje tot en met thuis koken en van frietwagen tot ‘oestermannen en –vrouwen’, die in ambachtelijke kleding gedurende een feest of bijeenkomst oesters openen voor gasten.” De Wouwse Wereld verzorgt daarbij niet alleen het eten, maar desgewenst ook alle aanverwante benodigdheden die zij in eigen beheer hebben: van bar en springkussen tot en met toiletwagen, zodat de catering succesvol verloopt.

Restaurant de Wouwse Wereld, Roosendaalsestraat 1, 4724 AA Wouw, tel. 0165-300646, www.wouwsewereld.nl

Openingstijden: woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur; op maandag en dinsdag gesloten.