DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Met Techniek heb je de Toekomst écht in handen!

“Nu beginnen met een MBO Techniekopleiding kan over enkele jaren een goede toekomst opleveren om als vakman of –vrouw meteen aan de slag te kunnen.”

Aan het woord is Joost de Jongh, directeur van het Markiezaat College in Bergen op Zoom.

 

“We maken elkaar wel bang met allerlei berichten over de economische crisis, maar we leven nu eenmaal in een technische wereld die alleen maar meer en meer vakmensen nodig heeft. Niet alleen komen er steeds technische ontwikkelingen bij, aan onze bestaande techniek zullen we toch moeten blijven werken. En, nog belangrijker: we krijgen op zeer korte termijn in Nederland te maken met sterke vergrijzing. Jonge starters op de arbeidsmarkt zijn dan keihard nodig!”\

Keus genoeg

Voor de gehele regio West Brabant en een groot deel van Zeeland is het Markiezaat College de hofleverancier van technische MBO opleidingen. We hebben alle disciplines in huis. Of het nu gaat om Procestechniek, Motorvoertuigen-, Installatie- of Elektrotechniek, Bouwkunde, Vliegtuigtechniek, Werktuigbouwkunde of Transport & Logistiek. Keus genoeg en voor ieder wat wils. Daarbij houden we onze opleidingen natuurlijk up to date en werken we met de nieuwste vindingen en machines. Een goed voorbeeld is het 3D ontwerpen en printen bij o.a. Mechatronica. Onze opleidingen Engineering (Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Mechatronica) hebben een spiksplinternieuwe assemblagelijn in huis om te leren programmeren.

Alle niveaus

We hebben opleidingen van en voor alle niveaus. Met een niveau 4 opleiding kun je prima doorstromen naar het HBO. Dat maakt een technische opleiding ook interessant voor HAVO leerlingen, zelfs met een overgangsbewijs havo-3 naar - 4 met wis- en natuurkunde. Want let wel, voor alle takken van sport hebben we in Nederland experts nodig.

Midden in de praktijk

Al onze opleidingen geven we samen met onze bedrijfspartners. Dat noemen wij het échte werk, omdat je al tijdens je opleiding leert midden in de praktijk. Het gebeurt dan vaak dat vanuit zo’n bedrijfsstage ook een vaste baan wordt aangeboden.

Open Dagen 25 en 26 januari 2013

Benieuwd geworden of Techniek ook jouw toekomst kan worden? Kom het allemaal zelf zien tijdens onze Open Dagen op vrijdagavond 25 januari en zaterdag 26 januari aan de Nobellaan in Bergen op Zoom en de Aviolandalaan (zaterdag) in Hoogerheide. Natuurlijk krijg je alle informatie die je wenst en eventueel kun je jezelf al meteen laten inschrijven.

Je bent van harte welkom!Meer informatie kun je vinden op: www.markiezaat.nl