DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Hoveniersbedrijf Groencultuur is de voorjaarskriebels voor

Wouw – Bij Groencultuur is het voordelig om alvast met de tuin te beginnen voordat de voorjaarskriebels echt de kop op steken: hovenier Jostijn van Oorschot biedt namelijk tot 1 maart 10% korting op de arbeidskosten van de aanleg van uw tuin als u deze in de wintermaanden door hem laat ontwerpen!

 

Jostijn van Oorschot (26) is een jonge enthousiaste hovenier, die met succes de opleidingen MBO- Hovenier en HBO- Tuin en Landschapsmanagement heeft doorlopen. Met de nodige jaren werkervaring heeft hij in 2010 zijn eenmanszaak Groencultuur opgezet.

Hoveniersbedrijf Groencultuur is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg/renovatie en onderhoud van kleine tot grote tuinen, alsook in het aanbrengen van allerlei soorten sierbestratingen. Jostijn vindt het creëren van ruimte en diepte in een tuin van wezenlijk belang. Jostijn: “Door middel van een lijnenspel met hagen, strakke paden en/of staptegels creëer je allerlei nieuwe hoeken waar je bijvoorbeeld borders, een waterpartij en gazon in kunt verwerken. Je kunt nog verder in de hoogte werken door bijvoorbeeld lei/dakbomen of een pergola te plaatsen. Met verlichting eronder kun je dan een knus hoekje creëren. Verschillende lijnen en lagen maken een tuin speels.”

Jostijn houdt van een levende tuin. Jostijn: “Ik maak gebruik van o.a. vijver/waterpartijen, hardhout, composiet en groene vakken. Groen blijft belangrijk in een tuin. De beplantingen zijn combinaties van vaste planten, heesters en bomen. Ook in de winterperiode moet een tuin er nog levendig uitzien. Wintergroene heesters en hagen bieden hiertoe vaak een goede uitkomst.”

Maatwerk

Doordat Groencultuur een eenmanszaak is, heeft de klant altijd direct en persoonlijk contact met de hovenier. Hoveniersbedrijf Groencultuur voelt zich thuis in zowel particuliere als zakelijke tuinen. De aanleg/renovatie van een tuin kan variëren van de aanplant van potterie op een balkon tot de uitvoering van een groot groenproject. Groencultuur neemt alle zorg op zich betreffende grondwerk, straatwerk, verschillende houtconstructies, tuinverlichting, terreinafscheidingen, vijvers/waterpartijen, beregeningsinstallaties, gazons en beplantingen. Dit is mogelijk omdat kan worden samengewerkt met andere deskundige bedrijven. Er kan dus ten alle tijden maatwerk worden geleverd met één aanspreekpunt: Jostijn van Oorschot.

Jostijn: “Ook nazorg in een tuin is erg belangrijk. Een door hoveniersbedrijf Groencultuur ontworpen en aangelegde tuin moet niet alleen na oplevering mooi zijn, maar ook de jaren die daarop volgen nog zijn waarde hebben. Het snoeiwerk in de jaren daarna is hierbij van wezenlijk belang.”

 

Groencultuur, Kasteelstraat 39, 4724 AR Wouw, tel. 06-53719577, www.groencultuur.nl en ‘like’ hoveniersbedrijf Groencultuur op Facebook!