DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bert Viel Mannenmode heeft volop exclusieve vrijetijdskleding in huis

Roosendaal – “Iedereen kent ‘Bert Viel’ als trouwpakspecialist, maar we zijn ook steeds bekender geworden vanwege onze vrijetijdskleding”, aldus eigenaar van de gelijknamige mannenmodezaak, Bert Viel.

 

Met zoon Roland, die sinds 10 jaar in de zaak zit, is de derde generatie aan zet. In 1960 werd de modezaak opgericht door Henk Viel. Hij begon met de verkoop en verhuur van gelegenheidskleding. Zijn zoon Bert breidde de zaak uit met kleding voor bruid en bruidegom. Sinds 1995 legt hij zich toe op mannenmode voor zakelijke en vrijetijdsdoeleinden.

Een rondleiding door de zaak geeft een goed beeld van het huidige assortiment.

Op de benedenverdieping is er volop vrijetijdskleding aanwezig van exclusieve -‘niet van honderd in een dozijn’- Italiaanse merken als Aeronautica Militare, Armani, Polo Ralph Lauren en North Sails. De vrolijke modekleuren van dit voorjaar en deze zomer springen in het oog. Bert: “Trendy zijn felgekleurde broeken in hard groen, fel geel en rood met daarboven felgekleurde poloshirts. Wat de overhemden betreft, zien we veel roze en lichtblauw met contrasterende kleuren in kraag en manchetten.”

Een trap omhoog bevindt zich de formele kleding: kostuums en bijbehoren. Bert: “Wij hebben in de regio het grootste assortiment kostuums van o.a. Tommy Hilfiger in huis. We zijn exclusief dealer van Hugo Boss: van Hugo en Boss Orange. De mode toont qua kostuums veel blauwe kleuren, eventueel met ruiten, en contrasterende stiksels in knoopsgaten en aan de revers. De stopdassen hebben tevens contrasterende, vaak felle kleuren.”

Op de bovenverdieping zijn de mooiste, driedelig gesneden trouwpakken te vinden. Veelal in de modekleuren blauw en grijs. Bert Viel is nog steeds één van de grootste van Nederland qua trouwkostuums. Bert: “We houden het heel exclusief: in niet een stad of dorp in het land wordt hetzelfde pak verkocht als dat dat jij hebt uitgezocht voor je grote dag!” Ook hier, op de eerste verdieping, vinden we veelal Italiaanse mode. Bert: “Italië, daar komt de mode vandaan! Zo hebben we de grootste collectie Cossmo kostuums van Zuid Nederland in huis.” Als je iets aparts zoekt voor je bruiloft, kun je kiezen voor een excentriek, handgemaakt kostuum van Archetipo. Qua trouwkostuums maakt Bert Viel overigens deel uit van het trouwgilde, dat verder bestaat uit Wow Bruidsmode, Art Object exclusieve trouwringen en Koolen Photography.

Verder heeft Bert Viel een eigen atelier in huis, waar alles op maat gemaakt kan worden, waardoor er snel geleverd wordt. En nog steeds zijn er voor elke gelegenheid kostuums te huur: jacquet, rokkostuum en smoking.

Bert Viel Mannenmode, Passage 2, 4701 AP Roosendaal, tel. 0165-535277, www.bertviel.nl

Openingstijden: op maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 17.30 uur, op

vrijdag van 9.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.