DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

‘Dit is PLEK tijdelijke ruimte’ biedt flexibele oplossingen

Roosendaal – Flexibiliteit is ‘Dit is PLEK tijdelijke ruimte’ op het lijf geschreven. Dit bedrijf, dat het enige bedrijf is in de regio dat extra of tijdelijke ruimte verkoopt en/of verhuurt in de vorm van units, schakelunits, sanitaire units, schaftwagens, containers, mobiele douchecabines en mobiele toiletcabines, nieuw en gebruikt, heeft het druk. Ondanks de recessie.

 

Eigenaar Jean Paul Kouters verklaart het succes: “Steeds vaker hebben ondernemers tijdelijk extra ruimte nodig, voor korte of langere termijn. In deze tijden van economische onzekerheid is het van belang dat bedrijfspanden flexibel en in korte tijd in omvang kunnen groeien of juist krimpen als dit nodig is. Niet alleen voorkomt dit op lange termijn leegstand, het haalt ook obstakels, zoals de investering van grote sommen geld, weg om geleidelijk aan te kunnen groeien. Als organisaties flexibele bouwsystemen inzetten om uit te breiden en zo onnodige risico’s, zoals de waardedaling van vastgoed, uit de weg gaan, heeft de hele Nederlandse economie daar baat bij. En het is nog duurzamer ook, want heeft de een de ruimte niet meer nodig, dan kan deze verhuizen naar een ander en dus opnieuw gebruikt worden.”

Maatwerk

In 2010 verhuisde ‘Dit is PLEK tijdelijke ruimte’, van oorsprong een Thools bedrijf, dat tot 2008 bekend was onder de naam Wico Units BV, naar Roosendaal. Jean Paul: “Op industrieterrein de Borchwerf zitten we op een goede zichtlocatie langs de snelweg. Hier hebben we de beschikking over 100 vierkante meter kantoorruimte; een werkplaats van 800 vierkante meter, waar de units gefabriceerd worden en waar er onderhoud aan gepleegd kan worden, en een buitenterrein van 5500 vierkante meter voor opslag.” ‘Dit is PLEK’ behoort tot de middelgrote bedrijven in dit deel van de markt. Jean Paul: “We bieden een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en we kunnen kort schakelen tussen vraag en oplossing. In een tijd waarin alles draait om flexibiliteit is dat een sterk punt.” Dit is PLEK heeft een breed aanbod aan extra en tijdelijke ruimten. “We zijn tegelijk generalist en specialist. In de zakelijke markt bedienen we met name de industrie en petrochemie in België en op Europoort met voornamelijk kantoor-, schaft- en sanitaire units. Ook de huisvesting van arbeidsmigranten behoort tot onze speerpunten. Tevens leveren we aan particulieren. Denk daarbij aan een woonunit bij de verbouw van een woning of nieuwbouw; een mobiele douchecabine met toilet bij de verbouw van de badkamer of een extra toiletwagen bij een feestje.” Dit is PLEK onderscheidt zich door maatwerk, waarbij de eigen productieafdeling een niet te onderschatten concurrentievoordeel is. Voorbeelden zijn: aanleunwoningen, strandtenten, verkoopkiosken, tuinhuisjes, buitenbergingen of sanitaire units voor op de camping.

Containers

Dit is PLEK rustte tot voor kort op drie pijlers. Ten eerste op de in- en verkoop van gebruikte units, ten tweede op de verhuur van de diverse units, schaftwagens, containers en chemische toiletten en ten derde op maatwerk. Inmiddels is er een vierde pijler bij gekomen ofwel het aanbod van containers is uitgebreid. Voor de in- en verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte containers is zelfs een speciale site ontwikkeld: www.opslagcontainerbrabant.nl.. Het gaat om opslag- en zeecontainers; koel- en vriescontainers; milieucontainers; accommodatie units en speciale containers ofwel maatwerk. Een voorbeeld hiervan is te zien op de foto op de voorpagina van deze Krant: een 40 voet zeecontainer bekleed met red cedar. “Dit is PLEK kan veel. Goed luisteren en meedenken met je klant en snel met adequate en betaalbare oplossingen komen is belangrijk”, aldus Jean Paul Kouters.

Dit is PLEK tijdelijke ruimte, Kromzaad 9, 4703 RD Roosendaal, tel. 0165-394749, www.ditisplek.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur, op zaterdag op afspraak.