DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kachelshop Kruisland biedt sfeer, warmte én rendement

Kruisland – Kachelshop Kruisland VOF is de specialist bij uitstek als het gaat om ‘sfeer’- of lokale verwarming.

In de showroom van ongeveer 100 vierkante meter staan, al dan niet brandend, een dertigtal haarden opgesteld. Het zijn voorbeelden uit het ruime assortiment inzet- en voorzethaarden voor gas, hout/kolen en elektra. Kachelshop Kruisland is officieel dealer van o.a. Barbas, Bellfire, Dik Geurts, Kal-Fire, Flam, M-design, Jøtul, Stovax/Gaszco, Nordic Fire en Morsø. Andere merken zijn tevens leverbaar. Ook schouwen kunnen geleverd worden in alle gewenste maten, uitgevoerd in alle soorten natuursteen. Deze worden op bestelling gemaakt in Spanje en Frankrijk.

 

Uitbreiding

Op 1 november 1995 nam Corné Bellemans Kachelshop Kruisland over van de vorige eigenaar. Toen werden er voornamelijk voorzetkacheltjes verkocht. Tien jaar later werd zijn broer Frank mede-eigenaar en momenteel heeft de kachelshop een personeelsbezetting van vijf personen. Naast Corné en Frank zijn dit verkoopsters / administratief medewerksters Ans de Graaf en Conny Bellemans (Franks vrouw) en monteur en achterneef Cees Bellemans. Alle haarden en schouwen kunnen door de medewerkers van de Kachelshop worden geleverd en gemonteerd, compleet met stucwerk en de aanleg van bijbehorende rookkanalen en ook de gasleiding, want Kachelshop Kruisland is erkend installateur, ook gastechnisch. Met de jaren werd het assortiment flink uitgebreid. Eerst kwamen de inzethaarden voor in de open haard erbij, die het verwarmingsrendement verhoogden van 25 naar 75%. Hierop volgden de gashaarden en daarop weer de inbouw houtkachel of liftdeur houthaard. De liftdeur houthaard is een ingebouwde houtkachel, maar dan met een glazen schuifdeur ervoor. Deze kachel kan open, halfopen en dicht gestookt worden. Dicht heeft deze een rendement van maar liefst 80%. Sinds vier jaar zijn bij de kachelshop ook houtgestookte fornuizen te koop. Frank: “Voor de sterk stijgende gasprijzen verkochten we 65% gashaarden en 35% houtkachels. Inmiddels is de verhouding 30% gaskachels en 70% hout gestookt. Bij een prijs tot 75 euro per kubieke meter hout, verdien je geld terug op je gasrekening.”

Investeren

Ondanks de recessie blijft Kachelshop Kruisland goed aan de gang. Dit komt volgens Frank doordat het, zeker gezien de huidige lage spaarrente, goed is om te investeren in een goede houtkachel, want die levert, naast sfeer en warmte, (wel) rendement op. Nóg meer rendement levert de houtgestookte cv haard op. Waar de houtkachel de stookkosten drukt in de ruimte waar hij staat, biedt de houtgestookte cv haard meer comfort in alle ruimtes in huis. Niet alleen een houtkachel kan overigens de cv verwarmen, ook een zgn. pelletkachel kan dit. De zeer zuinige pelletkachel wordt gestookt op pellets. Dit zijn korreltjes geperst hout. Bijkomend voordeel van de pelletkachel is dat er slechts een kleine afvoer direct naar buiten nodig is. Frank: “De installatie van een cv houtkachel dan wel pelletkachel is in iedere situatie goed mogelijk. In de meest voorkomende gevallen wordt een cv houtkachel aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. De cv houtkachel geeft de warmte dan direct af aan de radiatoren en vloerverwarming. Een cv houtkachel kan tevens worden aangesloten op een buffer- of boilervat. Hierdoor kan, eventueel in combinatie met zonnecollectoren, gezorgd worden voor warm sanitair water om bijvoorbeeld te kunnen douchen.” De installatie van e.e.a. moet voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Uiteraard kunnen de medewerkers van Kachelshop Kruisland dit allemaal voor u verzorgen.

Kachelshop Kruisland, Molenstraat 23, 4756 BA Kruisland, tel. 0167-533253, www.kachelshopkruisland.nl

Openingstijden: op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.30 uur, op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Op woensdag gesloten.