DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Samen vooruit kijken met Profectum Financiële Adviseurs

Roosendaal – Profectum Financiële Adviseurs is een administratie- en belastingadvieskantoor dat de klant iets extra’s weet te bieden: samen vooruit kijken. ‘Profectum’ betekent niet voor niets ‘vooruitgang’. Het is een nieuwe financiële dienstverlener in West Brabant met een nieuwe aanpak, begin dit jaar opgericht door vennoten François Dhaese en Richard van der Zijden. Gezamenlijk hebben de heren 40 jaar praktijkervaring in financieel en fiscaal advies. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in financiële software en procesoptimalisatie.

 

Richard: “Wij weten software optimaal te benutten, zodat het boeken van facturen, het opstellen van de jaarrekening en het doen van belastingaangiftes tijd gaan opleveren, waarin wij samen met de klant vooruit kunnen kijken. Wij verwerken niet alleen cijfers, maar kijken ook echt naar de balans van een bedrijf. We gaan naast de ondernemer staan, denken met hem mee en geven hem gevraagd en ongevraagd advies: wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden voor groei, welke investeringen kan het bedrijf aan of kunnen medewerkers misschien efficiënter werken? We zijn immers zelf ook ondernemer.” Richard van der Zijden is afwisselend in de IT-sector en accountancy werkzaam geweest, weet veel van software en kan daardoor anticiperen op ontwikkelingen die de markt brengt op softwaregebied. Hij begeleidt ook ERP implementaties bij grote bedrijven. Daarbij gaat het om het inzetten van softwaresystemen die het hele bedrijfsproces in één bundelen. François Dhaese houdt zich bezig met het MKB, van de bakker op de hoek tot de controleplichtige klant. François: “Het basiswerk doen onze acht medewerkers zo efficiënt mogelijk met behulp van financiële softwarepakketten, het advieswerk richting de klant wordt door Richard en mij verzorgd. Zo doen wij efficiency trajecten en begeleiden we overnames. Voor complexe vraagstukken buiten ons vakgebied zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met externe partijen voor vakkundig advies.”

Profectum Financiële Adviseurs, Parklaan 9, 4702 XA Roosendaal, tel. 0165-397795, www.profectumbv.nl

Een overzicht van de diensten die Profectum Financiële Adviseurs zijn klanten kan leveren:

• Financiële administratie: Profectum Financiële Adviseurs richt softwarepakketten in, die het proces vergemakkelijken en traint medewerkers in het gebruik ervan. Of neemt de boekhouding volledig over. Heeft het bedrijf een vakkundige, eigen financiële afdeling, dan kan Profectum waar nodig ondersteunen en controlematig werken.

• Fiscaal advies: Naast het correct verwerken van jaarstukken, bezwaarschriften en belastingaangiftes, kortom het zoveel mogelijk besparen van belasting, kan Profectum adviseren over diverse fiscale onderwerpen. Denk aan een reorganisatie, de keuze van rechtsvormen, bedrijfsopvolging of persoonlijke aangelegenheden, zoals pensioen en financiële planning.

• Software implementatie:Profectum Financiële Adviseurs weet welke processen geautomatiseerd kunnen worden, welke softwarepakketten er op de markt zijn en wat passend is qua investering en toepassing. Profectum adviseert en implementeert de software ter plaatse. Profectum volgt ontwikkelingen op de voet en traint medewerkers, zodat zij de mogelijkheden van de pakketten leren kennen.

• Strategisch advies: Profectum beoordeelt en bekijkt de organisatie om deze zo goed mogelijk te bewapenen voor de toekomst.

• Interim ondersteuning: Profectum kan in een bedrijf meewerken om financiële processen weer op het juiste spoor te krijgen. Ook kunnen kan Profectum medewerkers trainen in een efficiënte boekhouding en het gebruik van financiële software. Kortom, Profectum helpt te besparen door (medewerkers) efficiënter te werk te (laten) gaan.