DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Van Akkeren Logistics is klaar voor de toekomst

Wouw – John van Akkeren van Van Akkeren Logistics heeft dit jaar zijn wagenpark compleet vernieuwd. Het bestaat nu uit een nieuwe VW Caddy Maxi met een laadvermogen van 600 kilogram en een laadlengte van ruim twee meter en een nieuwe Mercedes Benz Sprinter, de laatste aanwinst, met een lichtgewicht laadbak en een 1000 kilogram laadklep. Met de vernieuwing van zijn wagenpark is John van Akkeren letterlijk goed op de weg en figuurlijk op de goede weg.

 

Kwaliteit

John: “Met deze nieuwe auto’s zijn we klaar voor de toekomst. Beiden voldoen aan de meest recente euronorm voor wat betreft uitstoot, zo voldoen ze bijvoorbeeld aan de milieueisen die voor binnensteden gelden. Hiermee dragen we ons steentje bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (M.V.O.). De komende jaren kunnen we dus zonder problemen lading voor onze klanten vervoeren.” Van Akkeren Logistics is gespecialiseerd in klein transport. Het bedrijf bestaat nu ruim twee jaar. Het vervoersbedrijf is in te schakelen bij verhuizingen tot en met voor het vervoer van kostbare kunstwerken. John: “Vaak gaat het om zendingen die een bepaalde extra zorg vragen. Zo wordt de VW Caddy Maxi momenteel nogal eens ingezet voor vervoer voor de medisch wetenschappelijke wereld. Kwaliteit is voor mij het belangrijkst. Van Akkeren Logistics staat voor logistiek met toegevoegde waarde, in vaktermen ‘Value Added Logistics’ genoemd. Met mijn bedrijf wil ik vooral een functie vervullen in de locale en regionale markt.”

Vorkheftruckopleiding

Naast het transport heeft John nog een andere passie: het overbrengen van kennis over transport en logistiek. Sinds een jaar verzorgt John ook vorkheftruckopleidingen. John: “Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor beroepschauffeurs. Zij moeten vanaf september 2016 in de EU voldoen aan de zogenaamde code 95. Dit betreft een verplichte nascholing van 35 uur elke vijf jaar, die bestaat uit 28 uur theorie en 7 praktijkuren. De tweedaagse vorkheftruckopleiding telt mee voor 14 theorie-uren.” Zijn passie voor het geven van opleidingen en trainingen begon in de tijd dat John nog in loondienst werkte: voor hij zijn eigen bedrijf begon werkte hij dertien jaar als logistiek manager bij Mepavex Logistics in Bergen op Zoom. Dit na zijn studie Logistiek & Economie aan de HES in Rotterdam en een post HBO-opleiding Bedrijfskunde II. John: “Voor Mepavex Logistics ben ik nu nog steeds opleidingscoördinator en praktijkopleider. Voor de Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL) ben ik erkend praktijkopleider en begeleid ik jongeren in hun logistieke carrière. In 2010 werd ik met Mepavex Logistics gekozen tot Beste Leerbedrijf Beroepsgoederenvervoer en Logistiek.” Nu verzorgt John dus als CCV-erkend docent en examinator vorkheftruckopleidingen. Daarnaast werkt hij als praktijkopleider en assessor bij examens voor de regionale opleidingscentra (ROC Markiezaat College en Zoomvliet College).

Eigenlijk bestaat Van Akkeren Logistics uit drie takken: naast klein transport, consultancy & opleidingen is er ook nog de tak logistics. John: “In de toekomst wil ik graag een locatie openen waar alle genoemde onderdelen elkaar kunnen ‘ontmoeten’: een praktijk- en kenniscentrum in transport en logistiek.”

Van Akkeren Logistics, Bieakker 1, 4724 GC Wouw, tel. 0165-855250 of 06-24710177, www.vanakkeren-logistics.nl