DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

DePraktijk, al 12,5 jaar kwaliteit!

Wouw - In tijden dat de zorg steeds duurder wordt, wil René Gerritsen van fysiotherapiepraktijk DePraktijk in Wouw, graag goede fysiotherapeutische zorg bereikbaar houden voor de cliënt. Dit doet hij, samen met zijn team, door het leveren van kwaliteit!

 

René: “Klanten zijn vrij om te kiezen naar welke fysiotherapiepraktijk ze gaan voor behandeling van hun klacht(en). Onze cliënten zijn afkomstig uit de wijde omtrek. Dat komt omdat wij bij DePraktijk onze cliënten altijd het juiste persoonlijke behandeltraject kunnen bieden, dat tevoren, in overleg, wordt vastgelegd. We bieden een uitgebreid assortiment aan beweegprogramma’s en behandelingen, waaronder de laatste innovaties op het gebied van fysiotherapie, zoals shockwave therapie, echografie en dry needling. Door met collega’s samen te werken binnen het samenwerkingsverband Fys’Optima, kunnen wij de klanten iedere zorg bieden.”

Topzorg

De Praktijk levert zorg die zich onderscheidt door service, kwaliteit en transparantie. De kwaliteit wordt gewaarborgd door de jaarlijkse ISO-HKZ certificering vanuit samenwerkingsverband Fys’Optima. Elke drie jaar wordt de kwaliteit tevens beoordeeld door onafhankelijk kwaliteitszorgbedrijf Kiwa. Daarnaast is DePraktijk HCA plus gecertificeerd door de zorgverzekeraars, waardoor DePraktijk zich Topzorg en Plus praktijk mag noemen en een streepje voor heeft bij de zorgverzekeraars. DePraktijk heeft zelfs een eigen kwaliteitsfunctionaris in dienst in de persoon van (tevens) fysiotherapeut Tim Ernest. Tim: “Ik controleer intern of onze patiëntendossiers voldoen aan door HCA gestelde kwaliteitseisen. Het behandeltraject van onze cliënten wordt op deze manier steeds getoetst en waar nodig bijgestuurd, zodat wij onze klanten nog efficiënter en effectiever kunnen behandelen. Dit is bij ons een continu proces.” René: “Door het leveren van deze kwaliteit is onze zorg 10 tot 20% doelmatiger dan gemiddeld. Daardoor zijn er minder behandelingen nodig om tot hetzelfde resultaat te komen, hetgeen goedkoper is voor de consument!”

Afspraken

Om zorg bereikbaar te houden voor de cliënt werkt DePraktijk ook samen met grote zorgverzekeraars. René: “Als Topzorg praktijk hebben wij specifieke afspraken met zorgverzekeraars, waardoor wij in staat zijn om kwaliteit te leveren tegen zo laag mogelijke kosten. Zo wordt bijvoorbeeld de eerste intake niet bij iedere zorgverzekeraar gedeclareerd en bestaat er de mogelijkheid tot online fysiotherapie, waarbij van de acht contacten met de fysiotherapeut er maar drie gedeclareerd worden.” Verder heeft Fys’Optima samen met VGZ een aanvullende zorgverzekering ontwikkeld: ‘Fysio Optimaal Verzekerd’. Hiermee worden de aanvullende VGZ verzekeringen uitgebreid met een optimale dekking voor fysiotherapie tot 1000 euro en krijg je 5% korting op de basisverzekering. Een aanvullende verzekering met de optimale dekking voor beweegzorg is mogelijk vanaf 13,14 per maand.

De klanttevredenheid is bovengemiddeld bij DePraktijk, hetgeen continue getoetst wordt door onafhankelijk bureau Qualizorg. DePraktijk hanteert dan ook ruime openingstijden, is de hele dag door tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar, 24 uur per dag via e-mail en je wordt er snel geholpen: bel je voor 13.00 uur dan ben je dezelfde dag nog aan de beurt. Daarnaast werkt DePraktijk nauw samen met overige zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten en medisch specialisten.

DePraktijk, Therapie & Training B.V., Roosendaalsestraat 28, 4724 AC Wouw, tel. 0165-308150, www.depraktijkwouw.nl

Openingstijden: op maandag van 8.00 tot 21.00 uur, op dinsdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 8.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 21.00 uur.