DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Lekker ontspannen bij Aqua Sauna Plezier

Essen – Op 19 oktober jl. is Aqua Sauna Plezier in Essen feestelijk heropend, na twee jaar gesloten te zijn geweest vanwege een ingrijpende verbouwing. De exploitatie is nu in handen van het paar Hans Klomp en Marian van Vliet, samen met Gerd Konings die al eerder deze sauna exploiteerde.

 

De nieuwe, zeer mooi vorm gegeven sauna bestaat uit twee ruime units, elk geschikt voor maximaal 8 personen: Aqua Groen en Aqua Blauw. In beide units bevinden zich drie sauna’s, een bubbelbad en een zwembad. Daarnaast beschikt elke unit over het benodigde sanitair en een zithoek, waar men iets kan eten en drinken. Aqua Groen beschikt ook nog over een buitenterras van 3x4 meter met zitje. Marian: “Wij bieden onze klanten ontspanning in alle privacy. Reserveer je bij ons een unit, dan kom je beslist geen vreemden tegen.”

Achtergrond

Aqua Sauna Plezier bevindt zich in ‘De Melkerij’, de voormalige melkfabriek van Essen. Het gebouw dateert uit 1948. De fabriek werd in 1980 gesloten, waarna het gebouw in 1986 gekocht werd door het paar Marc Boden en Gerd Konings. Hun streven was om het gebouw te herbestemmen tot een appartementencomplex met respect voor de architecturale en historische waarde. Echter, volgens het gewestplan was het gebouw gelegen in een industriezone en dat maakte verbouw vooralsnog onmogelijk. De eigenaars gingen daarom zelf het gebouw bewonen en gebruikten het verder als opbrengstpand. In 2006 openden zij er Aqua Sauna Plezier. Het betrof één sauna-unit die door Gerd Konings werd uitgebaat. Het bleek een succes. Al snel kwamen de bezoekers niet alleen uit Essen en omgeving, maar vanuit het gehele gebied tussen Brussel, Breda en Rotterdam. Uitbreiding van de sauna was echter nog niet zinvol omdat er een herbestemming van de ‘site’ zat aan te komen. Na de herbestemming werden de bouwplannen wel goedgekeurd en vanaf begin 2011 werd het pand radicaal verbouwd; een gigantische operatie. Tijdens de verbouw van het pand en de realisatie van de nieuwe Aqua Sauna Plezier kwam het met Hans en Marian tot een samenwerking om het saunacomplex verder te exploiteren. In de herfst van dit jaar waren alle 19 appartementen gereed, verkocht en in gebruik. En .... Aqua Sauna Plezier kon haar tweede leven beginnen.

Privé

Hans en Marian zijn volgend jaar 30 jaar zakelijk en privé partners. Het paar komt oorspronkelijk uit Den Haag, waar zij het badhuis Hammam opgericht hebben. Nog altijd zitten ze in het bestuur van de Stichting. Beroepshalve coachte Marian secretaresses en had Hans een adviesbureau voor advisering aan gemeenten en bedrijven betreffende sportaccommodaties, zoals zwembaden. Vijf jaar geleden bracht een klus het paar naar Antwerpen/Deurne. Hans: “Toen sloeg de crisis toe en besloten wij tot een ommekeer met de exploitatie van Aqua Sauna Plezier in Essen.” Marian: “Bijzonder aan Aqua Sauna Plezier is dat het een vrij kleine privé sauna is, waar de klant veel persoonlijke aandacht krijgt. Wij bieden hier ook bijzondere producten aan, die afkomstig zijn uit de hammam, zoals Marokkaanse ghassoulzeep en mooie omslagdoeken. Zoals eerder gezegd is privé echt privé bij ons. Wil je bij Aqua Sauna Plezier terecht dan kun je altijd van tevoren reserveren of even informeren of er nog plaats is. Je kunt dan bij ons gebruik maken van alle faciliteiten: de stoom- of Turkse sauna; de droge of Finse sauna; de infraroodsauna, het bubbelbad en het zwembad. De bedoeling is dat je je lekker kunt ontspannen, kortom, dat je het naar je zin hebt!”

Aqua Sauna Plezier, Melkerijstraat 4 – bus c, 2910 Essen België, tel. +32 0476-504276, www.aquasaunaplezier.be

Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 24.00 uur.