DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Open dagen bij Wim Luijten Opleidingen B.V.

Bergen op Zoom – Tijdens de open dagen, die op vrijdag 24 januari van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 januari van 10.00 tot 14.00 uur, gehouden worden aan het Markiezaat College (MBO Opleidingen Techniek) aan de Nobellaan te Bergen op Zoom, zijn er ook open dagen bij bedrijfspartner Wim Luijten Opleidingen B.V. aan de Edisonlaan 15.

 

Daar worden alle vormen van verkeers-, transport- en logistieke opleidingen verzorgd. In samenwerking met het Markiezaat College zijn dit bijvoorbeeld het heftruckcertificaat, theorie en praktijk voor het rijbewijs B, het rijbewijs C en CE, cursussen voor het verplaatsen van lasten en Code 95.

Sinds 2012 kan Wim Luijten Opleidingen B.V. beroepsopleidingen voor onderwijsinstellingen én voor particulieren BTW-vrij aanbieden. Daarbij is Wim Luijten Opleidingen B.V. per 1 september 2013 binnen Bergen op Zoom verhuisd naar de locatie aan de Edisonlaan 15, waar het de beschikking heeft over een enorm oefenterrein van maar liefst 20.000 vierkante meter. Dit geeft de opleider de mogelijkheid om alle vormen van verkeers-, transport- en logistieke opleidingen te kunnen verzorgen. Als enige in de regio neemt Wim Luijten Opleidingen B.V. examens motor, vrachtauto en LZV (Lang Zwaar Voertuig) af vanuit de eigen vestiging. In het gebouw aan de Edisonlaan bevinden zich verder een ontvangstruimte, meerdere leslokalen en een praktijkruimte voor de heftruck.

Compleet

Het wagenpark van de opleider bestaat momenteel uit drie grote vrachtwagens en één kleine, vijf motoren, zes brommers, zes personenauto’s, twee auto’s met aanhanger, een touringcar, een kraanwagen /autolaadkraan, drie heftrucks en een reachtruck. De kleine vrachtauto is de laatste aanwinst. Directeur van het gelijknamige bedrijf, Wim Luijten, vertelt: “Het C1 rijbewijs voor de kleine vrachtauto, die tussen de 3,5 en 7,5 ton weegt, is nieuw sinds 19 januari 2013. Het praktijkexamen kost één dag, de theorie kan door zelfstudie gedaan worden. Dit is veel goedkoper dan het groot rijbewijs voor de vrachtauto, dat veel meer praktijk- en theorielessen vraagt. Voorheen had je voor een zware camper en een kleine vrachtauto, waarmee vaak stukgoed en internetbestellingen worden rondgebracht in steden, een groot rijbewijs nodig. Nu hoeft dit dus niet meer!” Over de kraanwagen vertelt hij: “De autolaadkraan is een 24 ton /meter kraan, die we gebruiken voor het verplaatsen van lasten en de autolaadkraanopleidingen met of zonder TCVT (Toezicht Certificatie Verticaal Transport).” Van de zes brommers lopen er drie vanaf de vestiging in Wouw en drie vanaf de vestiging in Bergen op Zoom. Wim: “We hebben het heel druk met het rijbewijs voor de bromfiets. Dat komt denk ik doordat wij één van de weinigen zijn die ook nog theorieles geven voor de brommer.” Wim Luijten Opleidingen B.V. biedt dan ook het meest complete aanbod in rij- en logistieke opleidingen, nascholing en trainingen in West Brabant: van bromfiets t/m LZV en van chauffeursopleiding t/m de benodigde veiligheidscertificaten.

Wim Luijten Opleidingen B.V., Edisonlaan 15, 4622 BR Bergen op Zoom, tel. 0164-244004, www.wimluijten.nl