DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De pluspunten van PLUS Van Gurp

Roosendaal – PLUS geeft meer… voordeel, met het meest winstgevende spaarsysteem van Nederland: de PLUSpunten. Een PLUSpunt koop je voor 2 cent bij elke euro aan boodschappen. Met 200 PLUSpunten (kosten €4,-) is de spaarkaart vol. Voor een volle spaarkaart krijg je €6,- contant terug! Dit levert dus beduidend meer winst op dan je spaargeld op de bank.

 

Duurzaamheid

PLUS Van Gurp in het winkelcentrum aan de Tolberg in Roosendaal heeft nog meer pluspunten. Pieter-Jan van Gurp, die samen met zijn vriendin Dimphy Monsieurs eigenaar is van de supermarkt, vertelt: “PLUS is een coöperatie, wat inhoudt dat de supermarkteigenaar ook mede-eigenaar is van de organisatie. Daarnaast heeft de ondernemer grote invloed op zijn eigen winkel. De Plusformule is geen ‘harde’ franchise. Er zijn een aantal zaken centraal geregeld, zoals bijvoorbeeld het te gebruiken type koeling, maar wij hebben bijvoorbeeld op eigen initiatief een CO2 installatie geplaatst als koelinstallatie. Met deze installatie hebben we geen freongassen meer nodig om onze koelmeubelen te koelen, wat beter is voor het milieu. De winkel wordt verwarmd met de restwarmte, waardoor we minder aardgas verbruiken. Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk, omdat we, net als de consument, rekening willen houden met onze leefomgeving.”

Locaal

De nieuwe koelinstallatie is geplaatst met de uitbreiding en verbouwing van de supermarkt, die eind vorig jaar is afgerond. De totale vloeroppervlakte meet nu 1200 vierkante meter en de winkel is gemoderniseerd. De verschillende afdelingen zijn groter en het assortiment is flink uitgebreid: van 12.000 tot 20.000 artikelen. Ook het biologische- en Fair trade assortiment is uitgebreid, net als het aantal glutenvrije producten. Op de groente en fruit afdeling bevindt zich nu een vernevelingsinstallatie, die de producten langer vers houdt. Daarvoor wordt 100% zuiver water gebruikt. Weer een vorm van verantwoord ondernemen van Pieter-Jan en Dimphy, omdat het ervoor zorgt dat er minder afval in het milieu terecht komt. Duurzaam en verantwoord ondernemen is dus een pluspunt van PLUS Van Gurp. Daarnaast heeft PLUS Van Gurp locaal een toegevoegde waarde. Pieter-Jan: “Ieder jaar halen wij Circus Renz naar Roosendaal, waar onze trouwe klanten dan met korting naar een voorstelling toe kunnen. Daarnaast houden wij bijvoorbeeld acties i.s.m. de kinderboerderij en ondersteunen we o.a. de plaatselijke jeugdwielerronde, de voetbal en de Zonnebloem.”

Service

Een ander pluspunt is de service. PLUS is niet voor niets benoemd tot het meest klantvriendelijke bedrijf van 2013. Pieter-Jan: “Hierin gaan wij verder dan de gemiddelde supermarkt. Levert de groothandel bijvoorbeeld een bepaald product niet, dan zorgen wij ervoor dat we dat product toch in huis kunnen halen!” PLUS Van Gurp is een fullservice supermarkt met een post.nl servicepunt, waar ook diverse loterijloten verkrijgbaar zijn, en een stomerijservice. Er is geen lange wachtrij bij de kassa en oudere mensen worden er geholpen met het inpakken van hun boodschappen. Pieter-Jan : “Wij bieden voor iedere consument wat wils. Naast producten van de A-merken en PLUS Huismerk, presenteert PLUS nu een reeks basisproducten in de schappen onder de naam OK€. De beste keuze voor uw portemonnee!” PLUS Van Gurp biedt dus kwaliteit én voordeel!

PLUS Van Gurp, Tolbergcentrum 172, 4708 HK Roosendaal, tel. 0165-563770, www.plus.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00uur, op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zondag (!) van 10.00 tot 18.00 uur.