DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Twintig jaar Dakota’z!

Roosendaal – Reztaurant Dakota’z In Roosendaal bestaat volgende maand 20 jaar. Op Paaszaterdag, 18 april, is het daarom groot feest in de trendy club aan de Markt in Roosendaal. Al het personeel en de gasten uit die jaren kunnen er dan komen genieten van hapjes en drankjes op de klanken van muziek uit de afgelopen 20 jaar.

 

Muziek speelt bij Dakota’z een belangrijke rol op de achtergrond. Eigenaar Jean Pierre Kolthoff: “Muziek is altijd aanwezig in ons reztaurant, maar niet storend. Bijbehorende videoclips worden getoond op flatscreens aan de wand, hetgeen herinneringen naar boven kan halen bij de gasten. Zelfs verzoekplaatjes aanvragen is mogelijk bij ons! Om de drie à vier weken wordt er, meestal op zaterdagavond, muziek gedraaid door dj’s, variërend van clubmuziek van Ibiza, tot house en dance. Aanstaande zaterdag, 22 maart is het ‘Pluk de Nacht’ met de dj’s van Klankarbeit, supported by Skefdeluxe, M.A.R.C.E.L., b2b en Mr Timetable. Zij draaien o.a deephouse, techhouse en techno.”

Sparerib’z

De hoofdrol speelt het eten bij Dakota’z. Twintig jaar geleden begon het weliswaar met Dakota Dance & Diner met een bar op de benedenverdieping en het restaurant boven; nu is het boven en beneden reztaurant. Drie jaar geleden is de oorspronkelijk Amerikaans / Mexicaans ingerichte zaak, veranderd in de eigentijdse, trendy club -lounge -reztaurant van vandaag. Jean Pierre: “Toen hebben we ook de z toegevoegd aan Dakota (naar mijn eerste café in de Molenstraat, Chivaz, en mijn vrouw Lee-z).” De menukaart is flink uitgebreid. Naast de Amerikaanse spareribs en hamburgers en de Mexicaanse nacho’s en burrito’s, zijn er nu ook oosterse en mediterrane gerechten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld mediterrane vissoep en vegetarische ravioli naast o.a. Thaise saté, ‘peking duck’, huisgemaakte krabkoekjes en in het weekend verse sushi. Zelfs de wereldberoemde, zeer geliefde spareribs zijn in verschillende smaken verkrijgbaar: naturel, ‘oriëntal’, ‘mexican’, ‘smokey’, honing-sesam en binnenkort in eigen gemaakte pepersaus.

Er is voor ieder wat wils bij Dakota’z. Jean Pierre:“Dat blijkt ook wel uit ons publiek dat uiteenloopt van uitgaansjeugd en gasten met kleine kinderen tot en met hele groepen ‘opa’s’ en ‘oma’s’. Ook mogen wij veel Belgische gasten verwelkomen, waarmee wij zeer content zijn!” Bij Dakota´z kun je heerlijk eten en wat drinken en vervolgens lekker blijven hangen met een drankje en/of een hapje, maar je kunt er ook alleen komen eten of lekker wat komen drinken met eventueel wat hapjes. Alles in een ongedwongen sfeer! Tevens is het mogelijk om een ‘high tea’, ‘high wine’, ‘high bubbles’ of ‘high beer’ te reserveren (minimaal 2 dagen op voorhand) voor op zaterdag- en zondagmiddag. De high tea wordt geserveerd met heerlijke zoete hapjes, de high beer, -wine en -bubbles met lekkere hartige hapjes.

Dakota’z Club Lounge Reztaurant, Markt 14, 4701 PE Roosendaal, www.dakotaz.nl. Bezoek ook de facebookpagina.

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag vanaf 16.30 uur en op zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.