DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kwizien staat voor keuken met klasse

 

Wouwse Plantage – Sinds 15 maart jl. is Wouwse Plantage een culinair hoogstandje rijker met Restaurant-Taverne Kwizien. “Kwizien is eigenlijk Vlaams voor het Franse ‘cuisine’, wat keuken betekent”, aldus uitbater en chef-kok Frank Valckx, die oorspronkelijk afkomstig is uit België. Samen met zijn vrouw Elina, die gastvrouw is, en de jonge chef Mitchell Frik bestiert hij het nieuwe restaurant in ‘De Pin’.

Frank en Elina hebben al heel wat ervaring in de horeca. Beiden begonnen er als jonge tiener met een weekendbaantje. Elina heeft daarnaast een vinologenopleiding gevolgd en is van plan om in de nabije toekomst proeverijen te gaan organiseren. Van 1993 tot 2005 hadden Frank en Elina een eigen restaurant in Bergen op Zoom: ‘Het Gelag’. In de jaren daarna keerden ze terug naar België, waar zij werkzaam waren bij enkele gerenommeerde restaurants. In een daarvan leerden zij Mitchell kennen, met wie het direct klikte op culinair gebied. Samen besloten zij op zoek te gaan naar een locatie voor een nieuw, eigen restaurant. Frank: “Zo zijn we terecht gekomen op deze exclusieve locatie: gelegen tussen twee grote steden, niet ver van België en met een mooi, landelijk uitzicht. Kortom, een unieke en gastvrije omgeving.”

Lef

Kwizien staat voor keuken met klasse, die up to date blijft met de seizoenen en nieuwe technieken. Frank: “Onze doelstelling is het serveren van eerlijke, dat wil zeggen dagverse, gerechten, die nooit of te nimmer afkomstig zijn uit een pakje, voor een betaalbare prijs. Dat alles is, zonder al te veel poespas, afkomstig uit een moderne verskeuken. Onze keuken is een keuken met ‘lef’, waarin we steeds zorgen voor een creatieve toets. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe aparte vlees en vis combinatie van traag gegaarde kalfsrug met mayonaise van ansjovis. We serveren koffie met gebak, Brusselse wafels, (eenvoudige) lunches, pannenkoeken, vis, vlees- en seizoensspecialiteiten, diners, tapas en bittergarnituren. Elke maand hebben we een nieuwe suggestiekaart, maar alle combinaties zijn mogelijk, zoals een voorgerecht van de suggestiekaart gecombineerd met een hoofdgerecht van de gewone kaart. Populair zijn ook onze surprisemenu’s, waarbij je weer iets mag verwachten voor een leuke prijs in tijden van een dure euro. Ook zit je in ons restaurant in de mooie entourage van een nieuwe klassiek moderne inrichting, waar je je thuis voelt.” Kortom, Kwizien kenmerkt zich met haar wisselende menukaart door creativiteit, met haar grote assortiment door diversiteit en met haar goede prijs-kwaliteitverhouding door kwaliteit.

 

Het restaurant heeft 100 zitplaatsen binnen en nog eens 100 op het uitgebreide terras. De entourage is zowel binnen als buiten mooi. Ook is er ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

 

 

 

Restaurant-Taverne Kwizien, Schouwenbaan 4, 4725 SV  Wouwse Plantage, tel. 0165-329785, www.kwizien.eu

 

Openingstijden: Elke dag vanaf 11.30 uur, waarbij de keuken tot 21.30 uur geopend is; op dinsdag gesloten m.u.v. de maanden juli en augustus.

 

Elke maandag is het onbeperkt scampi’s eten en elke donderdag onbeperkt spareribs.