DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Restaurant Kir Royal, oud en vertrouwd in een nieuw jasje

 

 

 

Schijf – Restaurant Kir Royal biedt net dat beetje extra. Volgens de oorspronkelijk uit Oostenrijk afkomstige eigenaar Hans Sonnleitner is dat de kleurrijke, fleurige, warme uitstraling van binnen en van buiten. En daarmee zegt hij niets te veel want het terras baadt in een zonnige bloemenweelde en het restaurant ademt een lichte huiselijke sfeer. Hans: “Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zich hier thuis voelen en dan niet alleen qua sfeer, maar ook door een bediening door zeer vriendelijk en professioneel personeel.” Qua spijzen kun je bij Kir Royal zowel terecht voor oerdegelijke gerechten als Wiener schnitzel en apfelstrudel  als voor kleine culinaire kunststukjes bereid met bijvoorbeeld verse vis uit de Noordzee. En alles daar tussenin! Qua drank  schenkt vinoloog Hans onder meer de beste Europese wijnen tegen een schappelijke prijs. Kortom, bij Kir Royal zijn de gerechten met liefde bereid en worden de wijnen er met net zo veel liefde bij uitgezocht.

 

 

Toekomst

 

Het is al weer 27 jaar geleden dat Hans en zijn vrouw Anja Restaurant Kir Royal begonnen. Inmiddels hebben ook hun oudste dochter Aicha en schoonzoon Luc van Oortmerssen een belangrijke rol in het bedrijf. Aicha is er gastvrouw en Luc souschef. Het is de bedoeling dat Aicha en Luc op den duur de zaak gaan voortzetten. Hun invloed komt al tot uiting in enkele gezamenlijke nieuwe initiatieven. Zo is recentelijk de huisstijl vernieuwd en de zaak opgefrist. Aicha ziet graag het oude vertrouwde Kir Royal in een nieuw, moderner jasje. Zo is met de opfrissing van de zaak de huiselijke gezelligheid gebleven. Aicha: “Gaandeweg hoop ik dat we onze dromen mogen verwezenlijken, onze grenzen mogen opzoeken en onze kansen mogen benutten. Mijn hoofd zit vol bruisende ideeën, zoals nog verfijndere producten, nog mooier in balans; de borden nog mooier opgemaakt en de smaken nog puurder. Of onze feestzaal, die ik zou willen omtoveren tot een chique club, waarin de trouwfeesten en/of bedrijfsfeesten nog beter tot hun recht zouden komen.”

 

 

Arrangementen

 

Een ander initiatief dat al van de grond gekomen is, is de samenwerking met andere plaatselijke ondernemers in het ‘Kir Royal’s streek-lunchpakketje’. Restaurant Kir Royal bevindt zich namelijk vrijwel aan het startpunt van enkele wandel- en fietsroutes in de bosrijke omgeving, die o.a. te vinden zijn in het boekje ‘Turf rondom Schijf’. Als u aan zo’n route begint is het meenemen van een streek-lunchpakketje van Kir Royal een leuk, handig en lekker idee. Het pakketje bevat o.a. boeren bruine volkoren boterhammen en een wit zacht puntje van Kir Royal, een krentenbol van bakkerij de Jong, plakjes kaas van kaasboerderij Ossenblok, huisgemaakte jam van de Jorishoeve, droge worst van het Vleeswienkeltje, huisgebakken spek van Kir Royal en een gekookt eitje van eierboer van Tiggelen. Dit alles zit in een handige draagtas met placemat, bordje, bestek en servet en is 24 uur van tevoren telefonisch te bestellen. Andere nieuwe, van te voren te reserveren arrangementen  zijn Kir Royal’s High Tea en Kir Royal’s High Wine. Op de vernieuwde website is het ook gemakkelijk om online te reserveren.

 

 

Restaurant Kir Royal, St. Antoniusstraat 55, 4721 AL  Schijf, tel. 0165-341224, www.kirroyal.nl

 

Openingstijden: woensdag t/m maandag vanaf 12.00 uur, waarbij de keuken geopend is tot 21.30 uur; op dinsdag gesloten.