DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Osteopathiepraktijk Mijn Osteopaat heeft een nieuw adres

Roosendaal – Sinds maart van dit jaar is Osteopathiepraktijk Roosendaal gevestigd op een nieuw adres in Roosendaal: Wouwbaan 216. 

Voorheen was de praktijk gevestigd aan het Stationsplein 13c. Mijn Osteopaat is voortaan ook de nieuwe naam van de praktijk. De praktijk Mijn Osteopaat wordt geleid door osteopaat Sandra De Beukelaer. Sandra: “Op ons nieuwe adres zijn wij makkelijker bereikbaar, beschikken wij over eigen parkeergelegenheid en bevindt de gehele praktijk zich op de begane grond.” Het pand, waar vroeger autotoonzaal Evers gevestigd was, is helemaal vernieuwd tot een moderne, functionele en ruime praktijk. Er zijn vier behandelruimtes en een revalidatieruimte. 

Oorzaak 

De Belgische Sandra De Beukelaer heeft een licentie in de motorische revalidatie en kinesitherapie (Vrije Universiteit Brussel) en is gediplomeerd osteopaat (International Academy of Osteopathy Gent). Sandra: “Tijdens de periode dat ik als kinesist werkte behandelde ik vooral sporters, zowel topsporters als recreatieve sporters. Zelf speelde ik intensief basketbal. Hierdoor ik had ik regelmatig sportletsels aan schouder, rug, knieën en enkels. Voor deze klachten ging ik naar een osteopaat, die er steeds voor zorgde dat ik terug mijn sport kon beoefenen. Hij behandelde niet alleen mijn symptomen, maar ging op zoek naar de oorzaak, want de oorzaak van klachten zit niet altijd op de plek waar die zich uit! Dat opende mij de ogen en zodoende heb ik de vijfjarige opleiding tot bachelor in de osteopathie gevolgd. Momenteel zit ik in het derde jaar van de masteropleiding aan de British School of Osteopathy in Londen. Sinds 2001 werk ik als osteopaat in Roosendaal en in Leuven (B).” 

Eenheid 

De osteopaat gaat een flinke stap verder dan de fysiotherapeut of kinesist. Osteopathie is weliswaar ook een manuele (door de handen uitgevoerde) methode, maar is niet alleen gericht op het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren), maar ook op de organen en op het craniosacrale systeem (schedel, wervelkolom, zenuwstelsel en hersenvochtcirculatie). Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een eenheid is, waarbij alle onderdelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar continu beïnvloeden. De osteopaat onderzoekt dus het hele lichaam en gaat te werk op de plaats waar hij de oorzaak aantreft. 

Behandeling 

Sandra: “Een behandeling verloopt als volgt: tijdens het inleidend gesprek vraag ik aan de patiënt wat zijn klachten zijn en hoe ze begonnen zijn. Ik overloop ook de medische voorgeschiedenis van de patiënt. Nadien zoek  ik via bewegingstesten waar er blokkades in het lichaam zijn. Via manuele handelingen verbeter ik de mobiliteit in de weefsels om zo de bewegingsbeperkingen te verhelpen of te verminderen. De behandeling bestaat uit handmatige subtiele correcties. De correcties zijn zacht en over het algemeen pijnloos. Een vervolgafspraak zal na 3 tot 6 weken plaatsvinden zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondertussen zijn werk kan doen. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts, maar het is wel aangeraden om hem/haar op de hoogte te brengen. Wij streven naar een goede samenwerking met artsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg.” 

In de praktijk Mijn Osteopaat werkt Sandra De Beukelaer met drie andere osteopaten: Caroline Boon, Ruth Vandenberghe en Kimberly Depauw. Collega Inge Arnst is verantwoordelijk voor de contacten met de patiënten en zij regelt de afspraken. In de praktijk werken ook Dr. Alexander Korbee, gespecialiseerd in bodyscans; voedingsdeskundige Debby de Moor en homeopaat Idalina de Jong. 

Mijn Osteopaat, Wouwbaan 216, 4703 TA  Roosendaal, tel. 0165-565150

Afspraken kunt u telefonisch maken met assistente Inge Arnst. Zij is aanwezig op maandag (8u30-16u30), woensdag (8u30-12u) en donderdag (8u30-13u). Laat op andere momenten een bericht achter op het antwoordapparaat met uw naam en telefoonnummer en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld. 

www.osteopathiepraktijkroosendaal.nl  Een nieuwe website is onder constructie: www.mijnosteopaat.eu 

Moeder: “Mijn dochtertje Femke van 2 jaar had nog geen enkele nacht doorgeslapen. Ik was ten einde raad. Een vriendin raadde me aan om naar een osteopaat te gaan. Na twee behandelingen en een handvol tips slaapt mijn dochter als een roosje.” 

Annette: “Tijdens mijn tweede zwangerschap kon ik niet meer lopen door bekkeninstabiliteit. Na de bevalling van mijn zoontje ben ik naar de osteopaat gegaan om mij te laten behandelen. Mijn droom was om vier kinderen te hebben, maar door mijn bekkeninstabiliteit vreesde ik dat het niet meer mogelijk zou zijn. Door de behandelingen van de osteopaat zijn mijn twee volgende zwangerschappen perfect verlopen.” 

Frits: “Ik ben amateur wielrenner, maar door hardnekkige knieklachten kon ik al een jaar niet pijnvrij fietsen. Sommige behandelingen hadden de klachten verminderd, maar niet opgelost. Toen ben ik naar de praktijk Mijn Osteopaat gegaan. De osteopate onderzocht mijn hele lichaam waardoor  de echte oorzaak gevonden werd. Nu kan ik weer op volle kracht fietsen.”