DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Vijf jaar Brood- en Banketbakkerij Croonen in Wouw!

Wouw – Brood- en Banketbakkerij Croonen heeft sinds vijf jaar een vestiging in Wouw. Een eerste lustrum dat het bakkersechtpaar Croonen graag met de klanten wil vieren. Gerard en Janny doen dit volgende week met de aanbieding van al hun overheerlijke koeken voor slechts 1 euro per stuk! 

Kwaliteit

De vestiging in Roosendaal staat al 22 jaar onder leiding van Gerard Croonen. In de vestiging in Wouw heeft zijn vrouw Janny de leiding. Janny: “Onze nog altijd groeiende klantenkring heeft een groot vertrouwen in ons en dat ligt aan de kwaliteit die wij leveren.” Alles wat bakker Croonen bakt, is gemaakt van de kwalitatief betere grondstoffen en dus gezonder. Gerard: “Bij ons betaal je weliswaar iets meer, maar dat kun je ook proeven! Grote bakkerijen zien zich, door de prijzendruk die de supermarkten hanteren om een grotere winst te halen, gedwongen om steeds goedkopere grondstoffen te gebruiken, waaraan dan weer allerlei geur- kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd om er een enigszins aanvaardbaar product van te maken. Zo is bijvoorbeeld in het speltbrood uit de supermarkt slechts 20% spelt verwerkt, bij ons is dit echt 100%. Janny:“ De natuurlijke kleuren van brood zijn wit, tarwe en volkoren. Mensen denken vaak dat donkerder brood, dat zo gemaakt is door de toevoeging van kleurstoffen, gezonder is. Dat is dus niet zo, maar het kan wel lekkerder zijn als er natuurlijke stoffen  als mout en gebrande suikers voor de kleuring gebruikt worden, zoals wij dat doen.”

Bakker Croonen maakt dagelijks zo’n 35 verschillende soorten brood, waaronder speltbrood, Bourgondisch brood, oerbrood en molenbrood, waarvoor het meel nog echt met molenstenen wordt gemalen. Andere specialiteiten van de bakker, die ook alle soorten taart en gebak maakt, zijn van oudsher zijn worstenbrood en appelflappen. Exclusief verkrijgbaar bij Brood- en Banketbakkerij Croonen zijn de Brabantse Broeders: roomkoeken omhuld met Victoriabeslag en bestrooid met poedersuiker. Croonen bakt ook steeds iets nieuws. Nu zijn dit bijvoorbeeld ‘chococakekoeken’ met een vleugje hazelnoot, die volgende week dus ook verkrijgbaar zijn voor slechts 1 euro per stuk!

Een echte fan van Brood- en Banketbakkerij Croonen is Janny’s moeder. Zij is vaak, op de achtergrond, aanwezig in de vestiging in Wouw: “Mensen vragen me wel eens: hoe smaakt het brood van Croonen? Mijn antwoord is dan steevast: het smaakt naar meer!” 

Brood- en Banketbakkerij Croonen,

Kloosterstraat 4, 4724 EE  Wouw, tel. 0165-303555

Openingstijden: Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur, op dinsdag van 8.00 tot 13.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur

Hulsdonksestraat 48, 4703 AS  Roosendaal, tel. 0165-535323

Openingstijden: Van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur. Nu ook geopend op zondag van 8.00 tot 12.00 uur.

Brood- en Banketbakkerij Croonen is tevens erkend leerbedrijf voor leerling-bakkers.