DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Service Apotheek Wouw

‘Service Apotheek Wouw’ is sinds begin september gevestigd aan de Markt op nummer 4. Hier kunt u terecht voor recepten en adviezen.

Eigenaar en apotheker Boris van Wijk vertelt enthousiast over zijn nieuwe huisvesting: ”We groeiden het afgelopen jaar uit ons jasje aan de Bergsestraat, waar we ruimte huurden van huisarts Pieter Vrijdag. Toen de mogelijkheid langskwam te verhuizen heb ik deze kans meteen gegrepen. Deze locatie biedt al decennia ruimte aan een apotheek. Samen met de eigenaar van het pand, voormalig apotheker Nol Willemse, hebben we de voorgevel in oude luister hersteld door de letters ‘Apotheek’ terug te plaatsen. Hij had ze aan zijn tuinhuisje gehangen nadat hij zelf was gestopt, maar hij wilde heel graag dat ze weer terug zouden komen.“

Uitgebreide dienstverlening

Service Apotheek Wouw is onderdeel van een samenwerkingsverband van zes zelfstandige  apotheken in West Brabant (gevestigd in Steenbergen, Hoeven, Oudenbosch, Fijnaart en Oud-Gastel). In de apotheek in Hoeven is een grote bereidingsafdeling gevestigd, waar Wouw een beroep op kan doen. “We kunnen daarmee ook medicijnen die niet standaard beschikbaar zijn zelf bereiden  en extra snel leveren. Zodoende kunnen we echt service op maat bieden.”

Op bezoek bij mensen thuis

Patiëntgerichtheid staat bij Boris hoog in het vaandel: “We nemen de tijd om de patiënt goed voor te lichten. En we letten extra goed op mensen die veel medicijnen gebruiken. We nemen contact met ze op om het medicijngebruik te bespreken en komen daarvoor graag bij mensen thuis. We bespreken welke medicijnen echt nodig zijn en of er een medicijn minder genomen kan worden. Dit stemmen we goed af met de huisartsen. Zo zorgen we ervoor dat iemand altijd volgens de laatste richtlijnen wordt behandeld en zijn of haar medicatie up to date is. Mensen kunnen ook zelf vragen om zo’n gesprek. We zijn hiervoor via de apotheek of telefonisch en per mail bereikbaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0165 – 308 732).”

Herhaalrecepten

Wie regelmatig een herhaalrecept nodig heeft, krijgt van de Service Apotheek een bericht dat de medicijnen klaar staan, zodat men ze alleen maar hoeft af te halen. Gebruikt iemand meerdere medicijnen tegelijkertijd, dan zorgen we ervoor dat de patiënt maar één keer per 3 maanden naar de apotheek hoeft te komen en alles in één keer mee kan nemen. De apotheek vraagt dan zelf het recept aan bij de huisarts. Medicijnen worden gratis thuisgebracht. “Wanneer blijkt dat de patiënt medicijnen niet volgens voorschrift gebruikt, kunnen wij doorvragen naar de reden daarvan en meedenken over een oplossing. Wanneer iemand bijvoorbeeld moeite heeft om te onthouden of de medicijnen wel zijn ingenomen, kunnen we een medicijnrol aanbieden. De patiënt kan hieraan gemakkelijk zien of het medicijn die dag al is ingenomen of niet. ”

Bevlogen apotheker

Boris is 36 jaar en woont in Oudenbosch met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Na zijn opleiding is hij gepromoveerd op het onderwerp ‘therapietrouw’. Zijn promotie-onderzoek bracht hem naar de Harvard Universiteit in Amerika.  Daar onderzocht hij waarom patiënten stoppen met het innemen van chronische medicijnen. “Na mijn promotie ben ik aan de slag gegaan als apotheker en kan ik de resultaten van mijn onderzoek goed gebruiken om patiënten die moeite hebben met het innemen van chronische medicatie te helpen. Sinds een jaar is hij samen met collega Sarina Heirbaut in Wouw gevestigd. Het contact met de huisartsen en de patiënten is heel goed.  In de ‘Service Apotheek Wouw’ werken we met 7 assistentes en 2 bezorgers. We hebben altijd oog voor het welbevinden van de patiënten, zoeken persoonlijk contact en geven graag uitgebreide voorlichting en advies. Een patiënt moet zich hier echt welkom voelen”

Contact met de apotheek? Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons via 0165 – 308 732.