DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Een mooie oplossing om zelfstandig te blijven wonen, verzorgd door Thuis aan Huis

Mevrouw  De Boom is 82 jaar en goed bij de tijd. In 2010 is haar man overleden en sindsdien woont ze alleen. Ze is nog best fit, maar merkt dat het nodig is om over een andere woning na te denken. Haar dochter is op zoek gegaan naar een verzorgingstehuis voor haar, maar dat vindt ze eigenlijk niets. En om nou bij haar dochter in huis te gaan wonen, dat spreekt haar ook niet zo aan.

Is deze situatie voor u herkenbaar? ‘Thuis aan huis’  heeft hiervoor een goede oplossing!

Thuis aan huis verzorgt zeer complete en gerieflijke mantelzorgwoningen bij mensen in de tuin. Heeft u extra zorg nodig en wilt u dichtbij uw mantelzorger gaan wonen, dan kan dit een geweldige oplossing voor u zijn. Thuis aan huis verzorgt het ontwerpen en plaatsen van een mantelzorgwoning. De woning is opgebouwd uit een basis, waaraan  alle gemakken kunnen worden toegevoegd. Denk hierbij aan een mooie keuken, badkamer en een natuurlijke uitstraling, zodat de woning volledig past in de omgeving. “Wij kunnen de woning kant en klaar plaatsen, volledig gestoffeerd en aangekleed. Aan het woord is Brigitte Sebregts van Thuis aan huis.

Mantelzorgwoning scheelt heel veel tijd

Brigitte begeleidt families bij het maken van de keuze voor het plaatsen van een woning in de tuin. “Voor kinderen scheelt het op deze manier enorm veel tijd wanneer zij voor hun vader en / of moeder willen blijven zorgen. Ze hebben geen extra reistijd meer en toch behoudt ieder zijn of haar privacy. Ik neem mensen mee naar een woning die wij geplaatst hebben, zodat ze kunnen zien hoe het kan worden en de bewoner zelf kunnen vragen naar zijn of haar ervaring.”

Afstemmen met de gemeente

Brigitte: “ Wanneer mensen ons bellen kom ik eerst langs voor een persoonlijk gesprek. Ik vraag altijd of mensen ook bij de gemeente zijn geweest en of er al gesproken is over de vergunning. Per 1 november is het plaatsen van een mantelzorgwoning namelijk vergunningvrij geworden. Men hoeft enkel een indicatie van de gemeente te hebben, of een verklaring van de huisarts, waaruit blijkt dat er echt zorg nodig is. Verder zijn er nog wat kleine regels waaraan men moet voldoen. Ik help trouwens graag bij de vergunningsprocedure. “

Terugkoopgarantie

“Wanneer de keuze voor de woning gemaakt is, kan deze er binnen vier weken staan. Terwijl de woning gemaakt wordt maken wij alvast de grond bouwrijp. Wij regelen de volledige plaatsing, ook de aanleg van riolering, gas, electra en fundering.” Aldus Brigitte. “Onze ervaring is dat er voor ieders budget een fijne woning is te bouwen.  En wij bieden een terugkoopgarantie. We willen mensen die kiezen voor een mantelzorgwoning zoveel mogelijk zorg uit handen nemen!”

Thuis aan Huis

Kromzaad 9

4703 RD  Roosendaal

T. 085-888 4200

www.thuisaanhuis.com

Thuis aan Huis is aanwezig op de beurs Liever Thuis in Eindhoven op 27-29 november 2014