DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kwekerij en Groencentrum De Wit - Van Dongen heeft sfeerwinkel

Roosendaal – Kwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen is een dynamisch bedrijf dat regelmatig vernieuwd wordt. Na de overkapping van het buitengedeelte van het bedrijf ruim twee jaar geleden, heeft eind vorig jaar de winkel een ware metamorfose ondergaan.

Het tuincentrum van Jos en Marga de Wit – van Dongen bestaat bijna 40 jaar en beslaat een oppervlakte van 9000 vierkante meter glas. Het bedrijf is opgedeeld in drie overzichtelijke ruimtes: de kwekerij oftewel het perkgoed gedeelte, dat geopend is voor publiek van half april tot en met half juli; de winkel voor snijbloemen en kamerplanten en tenslotte het tuingedeelte (het voormalige buitengedeelte), waar men terecht kan voor tuinplanten, potterie en tuinbenodigdheden.

Paradepaardje

Kom je nu de entree van het tuincentrum binnen dan loop je recht op de nieuwe inloopkoeling voor snijbloemen af, het paradepaardje van medewerksters Jolanda Rockx en Wendy Naalden. In de koeling staat altijd een keur aan verse snijbloemen, waarmee je zelf een boeket kunt samenstellen, maar waar je ook volop kunt kiezen uit vooraf door Jolanda of Wendy samengestelde boeketten. Loop je verder dan word je langs diverse sfeerhoeken geleid, die ingericht zijn in verschillende kleuren en stijlen, van romantisch en landelijk tot en met stoer en modern; met planten, bloemen, natuurlijke materialen en allerlei bijzondere accessoires als kussentjes, kandelaars en fotolijstjes. Hier kun je prima ideeën opdoen. Loop je verder, dan bevindt zich aan je rechterzijde een wand met levensechte zijden bloemen en aan je linkerzijde een wand vol potterie. Daarna word je door de afdeling met kamerplanten geleid. Aan de wand hangen overal prachtige foto’s van bloemen en planten die gemaakt zijn door de dochter: Marjolein de Wit. “Jolanda en Wendy zijn jonge, creatieve dames, die goed op de hoogte zijn van de laatste trends”, aldus Marga. “Klanten kunnen met een gerust hart bij hun terecht voor advisering over kamerplanten, het samenstellen van boeketten en bloemstukken of het laten opmaken van potten tot ware kunststukjes!”

Kwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen, Boeiinksestraat 1a, Roosendaal, tel. 0165-538067, www.dewitvandongen.nl

Uniek in groen, assortiment, vakkennis, sfeer en kwaliteit.