DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Hoveniersbedrijf Groencultuur is gegroeid!

Wouw - Hoveniersbedrijf Groencultuur is gegroeid in de afgelopen jaren. Het bedrijf, dat in 2010 is opgezet door de jonge en enthousiaste hovenier Jostijn van Oorschot (28), heeft geen last gehad van de crisis. Jostijn: “In tegendeel, ik krijg juist steeds meer werk, waaronder nieuwe onderhoudscontracten bij zowel particulieren als bedrijven die het groenonderhoud van hun (bedrijven)terrein uit handen willen geven. Ook het aantal aanlegprojecten van complete tuinen wordt alsmaar meer. Ik vind het belangrijk om goed werk te kunnen leveren. Kwaliteit waar ik zelf niet achter kan staan, daar begin ik liever niet aan.” Jostijn, die met succes de opleidingen MBO- Hovenier en HBO- Tuin en Landschapsmanagement heeft doorlopen en met de nodige jaren werkervaring zijn eenmanszaak Groencultuur heeft opgezet, werkt door de groei van zijn bedrijf inmiddels samen met ervaren zzp’ers uit de groenbranche. Een belangrijk persoon moet hij echter missen en dat is zijn vader, die afgelopen jaar, na drie maanden ziekbed,  is overleden. Jostijn: “Hij stond echt achter mijn bedrijf en deed er erg veel voor. Mee de tuin in, van alles…” 

Speels

Hoveniersbedrijf Groencultuur is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg/renovatie en onderhoud van kleine tot grote tuinen, alsook in het aanbrengen van allerlei soorten sierbestratingen en houtconstructies. Jostijn: “De tuin wordt steeds meer als een verlengde van de woning beschouwd, waarbij voldoende privacy een belangrijk aspect is. Mensen willen tegenwoordig buiten net zo kunnen leven als binnen. Veranda’s met meubels en wanddecoratie in dezelfde stijl als binnenshuis zijn hier goede voorbeelden van. De tuin moet daarnaast zowel bij daglicht als schemering goed te zien zijn, vandaar dat sfeerverlichting voor een tuin tijdens de ontwerpfase zeker moet worden meegenomen.” De jonge hovenier houdt ervan om  ruimte en diepte in een tuin te creëren: “Door middel van een lijnenspel met hagen, strakke paden en/of staptegels creëer je allerlei nieuwe hoeken waar je bijvoorbeeld borders, een waterpartij en gazon in kunt verwerken. Qua groen zie je momenteel veel vakbeplanting met maar een paar verschillende soorten planten erin. Waar voorheen groepen van 3 of 5 planten werden gebruikt, zie je tegenwoordig steeds meer vakken met grote aantallen van dezelfde soort. Wat daarnaast opvalt is dat vaak wordt gekozen voor diepe paars/blauwtinten in combinatie met witte tinten, wat een erg mooi en speels effect geeft in de tuin.” 

Nazorg

Hoveniersbedrijf Groencultuur voelt zich thuis in zowel particuliere als zakelijke tuinen. De aanleg/renovatie van een tuin kan variëren van de beplanting van potterie op een balkon tot de uitvoering van een groot groenproject. Met de hulp van zzp’ers kan de hovenier sneller te werk gaan, maar hij wil het bedrijf in de toekomst niet al te groot laten worden, zodat hij zelf het aanspreekpunt kan blijven voor al zijn klanten in zowel ontwerp, aanleg als onderhoudsfase van de tuin. Groencultuur neemt alle zorg op zich betreffende grondwerk, straatwerk, verschillende houtconstructies, tuinverlichting, terreinafscheidingen, vijvers/waterpartijen, beregeningsinstallaties, gazons en beplantingen. Dit is mogelijk omdat kan worden samengewerkt met andere deskundige bedrijven. Er kan dus ten alle tijden maatwerk worden geleverd met één aanspreekpunt: Jostijn van Oorschot.

Jostijn: “Ook nazorg is erg belangrijk voor een tuin. Een door hoveniersbedrijf Groencultuur ontworpen en aangelegde tuin moet niet alleen na oplevering mooi zijn, maar ook de jaren die daarop volgen nog zijn waarde houden. Groencultuur levert desgewenst die nazorg in de vorm van onderhoud. Dit kan zijn het knippen van hagen, voorjaars-/winterbeurten, bemesten en het zagen van bomen. Klanten willen immers genieten van hun tuin en er niet altijd te veel onderhoud aan moeten plegen in hun, vaak schaarse, vrije tijd!” 

Groencultuur, Kasteelstraat 39, 4724  AR Wouw, tel. 06-53719577, www.groencultuur.nl en ‘like’ hoveniersbedrijf Groencultuur op Facebook!