DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gezond ouder worden met OrthoMedic

Wouw – Sinds mei 2013 heeft OrthoMedic Fysiotherapie en bedrijfsre-integratie een dependance in Wouw.  OrthoMedic is een bekende naam in Roosendaal en omstreken. De fysiotherapiepraktijk bestaat dan ook al 25 jaar en is gevestigd in Roosendaal, Bergen op Zoom en Wouw. OrthoMedic heeft gekozen voor een gezondheidsconcept dat verder gaat dan de klassieke fysiotherapie. Cliënten van OrthoMedic krijgen een gedegen onderzoek dat volgens een vast patroon wordt uitgevoerd. Conclusies van dat onderzoek vormen een blauwdruk voor een individuele behandeling. OrthoMedic heeft voor die behandeling een divers team specialisten, met onderling goede contacten, in huis. Luisteren naar de cliënt speelt een belangrijke rol bij de behandeling. Niet voor niets is het motto: Aandacht, Actie en Advies! Ook preventie, ofwel het voorkomen van lichamelijke klachten, door middel van beweging staat hoog in het vaandel bij OrthoMedic.

Milon Cirkel

In Wouw staan fysiotherapeuten Esther, Fons en Coen en trainers Majorie en Tessa voor u klaar. In de sportzaal aldaar kan iedereen terecht in de Milon Cirkel, waar onder persoonlijke begeleiding gesport kan worden in huiskamersfeer. De Milon Cirkel is een slimme combinatie van volautomatische toestellen, die opgesteld staan in een cirkel rondom een centrale lichtzuil. Je trainer of, als je komt vanwege lichamelijke klachten zoals COPD, rugklachten of artrose, je fysiotherapeut, stelt alle toestellen voor je in en al je gegevens worden bewaard op een chipkaart. Die chipkaart wordt steeds ingevoerd in de diverse toestellen. Je doet 6 spierversterkende oefeningen: 1. Onderkant bovenbenen; 2. Borst- en armspieren; 3. Bovenkant rug; 4. Achterkant bovenbenen; 5. Buikspieren; 6. Onderrug. Aan elk apparaat werk je telkens 1 minuut. Tussendoor komen crosstrainer en fiets, waarop steeds 4 minuten getraind wordt. Je kunt niets fout doen op de toestellen: je zitpositie is correct, je gewicht is juist ingesteld en je kunt niet te ver bewegen. Dat alles omdat je eigen persoonlijke instellingen via de chipkaart worden overgenomen op de toestellen. De centrale lichtzuil bepaalt het tempo en geeft aan wanneer je naar het volgende toestel toe moet: 1 minuut trainen en je hebt 30 seconden de tijd om van toestel te wisselen. Iedereen traint op hetzelfde ritme, maar op zijn eigen niveau. Als je eenmaal in het cirkelsysteem zit hoef je niet meer te wachten op een toestel dat vrij komt. Train je samen met een partner, dan schuif je steeds samen door het hele systeem.

De volledige training in de Milon Cirkel duurt slechts 35 minuten en door het snelle wisselen krijg je geen kans om je te vervelen. Majorie: “De meeste mensen komen tussen de 6 en 8 keer per maand bij ons sporten. Mensen moeten vaak over een drempel heen om naar de sportschool te gaan, maar wij halen ze daar gemakkelijk overheen, omdat je bij ons in huiskamersfeer en onder persoonlijke begeleiding kunt bewegen. De voortgang kunnen we per persoon op de computer volgen. Ook kunnen we bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën er steeds verbrand worden. Bij ons wordt iedereen enthousiast om gezond ouder te worden door middel van beweging!”

OrthoMedic Wouw, Schoolstraat 3, 4724 BJ  Wouw, tel. 0165-567525 / 06-15211582, www. Orthomedic.com

Openingstijden Milon Cirkel: ma t/m do van 8.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.