DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nieuwe voorziening in Wouwse Plantage: Fysiotherapie Wouwse Plantage

Wouwse Plantage – Wouwse Plantage is met 1170 inwoners een klein dorp met nog maar weinig eigen voorzieningen. Toch is er in de afgelopen periode een nieuwe voorziening bijgekomen: Fysiotherapie Wouwse Plantage! Het gezicht van de nieuwe praktijk is Hanne van der Veeken

Hanne houdt praktijk in de recreatieve sportruimte die hoort bij ‘Getaway’, een recreatiebedrijf in ontwikkeling, gelokaliseerd op het terrein van Camping Wouwse Plantage. De ingang bevindt zich aan de achterkant van de camping, aan de Bosbesstraat. Hanne, die al heel jong in haar dorp Wouwse Plantage kwam te wonen en er met veel plezier is opgegroeid, is in 2003 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sindsdien heeft de 33-jarige fysiotherapeute ervaring opgedaan in verschillende praktijken en zorgcentra in binnen- en buitenland. Sinds kort is zij, na een verblijf van vijf jaar in Nieuw Zeeland, met haar gezin teruggekeerd in Wouwse Plantage. Hanne: “Hier, in mijn eigen, kleinschalige praktijk, kan ik werken zoals ik dat zelf wil: ik neem graag de tijd voor mensen. Mensen kunnen bij mij in hun vertrouwde omgeving terecht, ik vind het leuk om dit voor mijn dorp te kunnen doen.” Ook mensen uit buurgemeenten Wouw, Nispen, Huijbergen, Heerle en Moerstraten kunnen bij Hanne aankloppen en als het nodig is behandelt zij hen in hun thuissituatie. 

Behandeling & Beweging

Aangezien de praktijk zich richt op de locale gemeenschap, kan men er terecht voor fysiotherapie in de breedste zin van het woord: wanneer er sprake is van minder vrij bewegen of pijn in spieren, banden en gewrichten door bijvoorbeeld een (sport)blessure of overbelasting; rugklachten; RSI of een chronische aandoening. De behandeling is een combinatie van locale behandeling, oefentherapie en (beweeg)advies. Naast de klassieke fysiotherapie kan ‘medical taping’ en ‘dry needling’ worden toegepast. Zijn er voor de behandeling verdergaande specialismen vereist of andere interventies gewenst, dan kan er gebruikt gemaakt worden van Hanne haar goede contacten met collega’s uit de regio. De lijntjes zijn wat dat betreft erg kort. Daarnaast speelt de praktijk in op het motiveren en stimuleren van bewegen in het algemeen. Het is mogelijk om tegen een scherp tarief gebruik te maken van de sport- en beweegfaciliteiten in de recreatieve sportruimte van Getaway. Ook als je geen fysiotherapie nodig hebt, bewegen voor jong en oud staat centraal bij Fysiotherapie Wouwse Plantage. Zo is er deze maand op maandagochtend van 10.45 tot 11.45 uur gestart met peutergym in Dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage. Daar houdt Hanne tevens elke maandagochtend van 9.00 tot 11.00 uur inloopspreekuur. U kunt daar dan terecht voor het opvragen van informatie, het maken van een afspraak of om eens persoonlijk kennis te komen maken. Beide locaties, Getaway en De Spil, zijn makkelijk bereikbaar, rolstoeltoegankelijk en voorzien van  ruime parkeergelegenheid. 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Hanne, telefonisch: 06-30188694 of via e-mail: iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Actuele ontwikkelingen zijn te volgen via de website: www.fysiowouwseplantage.nl of facebook: Fysiotherapie Wouwse Plantage.

Dorpshuis De Spil is gevestigd aan de Plantagebaan 223 in Wouwse Plantage;

Getaway bevindt zich aan het einde van de Bosbesstraat, een zijstraat van de Plantagebaan in de bebouwde kom van het dorp.