DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Asbestverwijderen door JAWEL Asbest

JAWEL Groep uit Wouwse Plantage heeft dit jaar de werkzaamheden uitgebreid met asbestverwijdering. Peter Jakobs van JAWEL Groep ziet in asbestverwijdering een mooie uitbreiding op zijn dienstverlening: “Ik vind het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Drie jaar geleden ben ik begonnen met JAWEL Bouw, vorig jaar met gevelrenovatie via ReVo Totaal en dit jaar zijn we gecertificeerd voor asbestverwijdering.”

Alles registreren

Zijn vrouw Monique Jakobs heeft de opleiding Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering afgerond en is met JAWEL Asbest BV gestart, als onderdeel van de JAWEL Groep. JAWEL Asbest is volledig gecertificeerd voor de sanering van asbest: “We hebben een uitgebreid traject doorlopen en flink geïnvesteerd om die certificering te behalen. Onze eigen medewerkers zijn gespecialiseerd in asbestverwijdering en hebben de benodigde diploma’s. We hebben een volledig uitgeruste bedrijfswagen met alle toebehoren om alle voorkomende asbesthoudende materialen te kunnen verwijderen. Als gecertificeerd bedrijf moeten we alle werkzaamheden nauwkeurig vastleggen in een logboek. De registratie van de gewerkte uren tijdens het asbest saneren dient zelfs 40 jaar bewaard te blijven. Monique doet deze registraties en de gehele back office en ziet erop toe dat alles volgens de geldende regels verloopt.“ Aldus Peter Jakobs.

Ook op plekken waar je het niet verwacht

Asbest zit op best veel plekken in oudere huizen, ook waar je het niet verwacht. Tot de jaren tachtig is het materiaal veel gebruikt. Het is warmte werend en niet duur. De meest bekende vorm waarin asbest te vinden is, zijn de golfplaten daken. Maar het is bijvoorbeeld ook gebruikt in dakleien, bloembakken, schoorstenen, gevelbeplating, kitwerk in stalen ramen en afvoerkanalen.

Vertellen zoals het is

Volgens Peter is er nog best veel onduidelijk over asbestsanering: “Bij aanvragen voor asbestsanering blijkt dat niet iedereen weet dat er eerst een inventarisatierapport moet worden gemaakt door een onafhankelijke partij. Wij kunnen ook dit hele traject, inclusief vergunningen en rapportages, begeleiden voor de klant. We vertellen precies zoals het is, mensen weten dat te waarderen. Bovendien hebben we alles, materieel en kennis, zelf in huis.  Bijkomstig voordeel is dat we ook verstand hebben van sloop, renovatie en (nieuw)bouw.  Deskundig advies dat gratis en vrijblijvend is.”

Meer weten? Kijk op www.jawelasbest.nl of bel ons via 0165-329479 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.