DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

20 jaar Meubelstoffeerderij Jolanda van Dijke

Sint Maartensdijk – Al 20 jaar timmert Jolanda van Dijke aan de weg als meubelstoffeerder. Klanten uit de wijde omtrek weten de weg naar haar atelier inmiddels te vinden. Jolanda woont en werkt, samen met haar man Peter, aan de Provincialeweg 11 in het buitengebied van Sint Maartensdijk. 

Ambachtelijk

Jolanda van Dijke stoffeert nog met ambachtelijke deskundigheid. Jolanda: “Er is veel vraag naar ambachtelijk stoffeerwerk, terwijl er steeds minder klassiek geschoolde meubelstoffeerders zijn. Jongeren vinden het vak niet leuk meer, het heeft misschien een stoffig imago. Daarbij heerst er tegenwoordig een weggooimentaliteit.” Jolanda heeft haar opleiding gehad aan de Rotterdamse stofferings- en meubileringsschool. De meubelstoffeerder heeft zowel de moderne als de klassieke stoffering in de vingers. Ze is zeer bekwaam in het ouderwetse vakwerk. Dat wil zeggen: werken met crin, het koppelen van veren en werken met banden. Jolanda: “Alleen ouderen doen het klassieke werk nog, of ze zijn het vak ingerold via hun ouders, zoals ik. Pa en ma komen me overigens nog steeds met grote regelmaat helpen. Het vak is iets wat je in je moet hebben, je moet er als het ware mee geboren zijn. Het gaat niet alleen om de opleiding, je moet er feeling voor hebben en het in de praktijk leren. Ik leg er mijn ziel en zaligheid in. Het is geweldig om van iets ouds iets nieuws te maken. Elk meubelstuk is anders. Dat maakt het werk steeds opnieuw tot een uitdaging!” 

Boten

Jolanda van Dijke knapt niet alleen oude meubels, zoals fauteuils en complete bankstellen op, ze vernieuwt ook strakke, trendy meubels van Leolux en Artifort, en ze geeft loungebanken voor buiten een nieuw uiterlijk. Daarnaast zijn Jolanda en Peter gespecialiseerd in het op maat maken van matrassen en kussens voor in boten. Omdat bootkussens vaak aparte vormen hebben, gaat Peter op locatie inmeten en maakt hij mallen van papier van de bodem. In het atelier worden de mallen in polyether nagesneden en vervolgens in de gewenste uitvoering gestoffeerd. Jolanda: “We kunnen beschikken over een uitgebreide stoffencollectie met stoffen van kwaliteitsmerken als Ploeg, Aristide, Keymer en Vyva Fabrics. Er wordt momenteel veel naar combinatiestoffen gevraagd, waarbij bijvoorbeeld de zitting van een fauteuil anders gestoffeerd wordt dan de romp. Vaak wordt daarbij stof in een effen kleur gecombineerd met stof met een opvallend dessin.”

Heeft u interesse in het laten (op)maken van meubelstuk, kussen of matras? Dan kunt u een foto mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Jolanda en Peter maken aan de hand daarvan een voorlopige prijsopgave. Bent u geïnteresseerd, dan komen ze bij u thuis of op de boot kijken en brengen zij een stalencollectie stoffen mee, waaruit u kunt kiezen. Hierna wordt een offerte opgemaakt. Een derde van de prijs betaalt u vooraf, de rest bij aflevering. 

Meubelstoffeerderij Jolanda van Dijke, Provincialeweg 11, 4695 RM  Sint Maartensdijk, tel. 0166-697155 of 06-53788035, www.bootkussens.com

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag tot 14.00 uur. Op maandag gesloten. Na openingstijd op afspraak geopend!