DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Op bezoek bij traploperspecialist Délon Interieurs

Oudenbosch – Het is weer oktober woonmaand. De juiste tijd om een bijzondere woningstoffeerder, Délon Bruyninckx (43), en zijn bedrijf Délon Interieurs een bezoek te brengen. Délon Interieurs verzorgt alles op het gebied van woningstoffering; je kunt er terecht voor alle soorten gordijnen, vitrage, zonwering en vloerbedekking, maar een ware specialist is Délon Bruyninckx in meubelstoffering én in het bekleden van trappen met traplopers. Op het gebied van de traploper is hij zelfs een van de weinigen die landelijk werkt.

Nieuwe wereld

Délon Bruyninckx volgde de opleiding binnenhuisinrichting in Antwerpen. Délon: “In eerste instantie dacht ik ‘gewone’ woningstoffering te gaan studeren, echter, in Antwerpen ging een nieuwe wereld voor mij open: ik leerde ook echte ambachten als wandbespanning, klassieke meubelstoffering en het op ambachtelijke wijze bekleden van trappen met traplopers. Tijdens mijn opleiding ben ik gaan werken bij een exclusieve binnenhuisdecorateur in Antwerpen, waar ik geleerd heb om het echte oude ambachtelijke werk, zoals men in het begin van de vorige eeuw stoffeerde, in de praktijk te brengen.” Na de afronding van zijn studie in 1990 werkte Délon tot en met 1994 in Antwerpen en daarna bij diverse stoffeerders in Roosendaal. In 2000 begon Délon voor zichzelf met Délon Interieurs. In eerste instantie werkte hij vanuit huis, in 2002 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie op industrieterrein Bosschendijk in Oudenbosch.

Traplopers

“Het op traditionele wijze leggen van traplopers houdt in dat de loper op de trap wordt gespannen en onder spanning wordt gehouden door middel van roedes. Schuine treden worden met de hand ingenaaid in plaats van uitgesneden en geplakt, zoals sommige collega’s dat doen”, aldus de ambachtelijke stoffeerder. Délon Interieurs heeft een ruime keuze wollen en sisal traplopers en vele verschillende soorten roedes in huis. Dit alles van eenvoudig tot chique / exclusief. De wollen traplopers zijn van de merken Catry en Louis de Poortere, de sisal traplopers zijn van het merk Mellau. “Omdat ik de traplopers rechtstreeks inkoop en niet via de groothandel, is de beste kwaliteit bij mij toch nog voordelig. Mijn sisal traplopers hebben ingeweven banden in plaats van eraan gestikte stoffen banden. Populaire kleuren zijn combinaties van zwart met naturel. De wollen lopers hebben vaak 2 tot 3 kleuren en zijn tevens voorzien van ingeweven banden.” Délon doet alles zelf, van het leggen van de traplopers tot en met de meubelstoffering. Ook op het gebied van meubelstoffering heeft Délon veel ervaring met het ambachtelijke werk met veren, crin en wrongsteken, maar ook voor het moderne werk draait hij zijn hand niet om: ook moderne meubels van Artifort, Leolux en Gelderland kunnen door hem van een nieuw jasje worden voorzien. Tevens levert hij maatwerk aan een carrosseriebouwer. Kortom, bij Délon Interieurs kun je terecht voor alles op het gebied van stoffering!

Délon Interieurs, Nijverheidsweg 2a, 4731 CZ  Oudenbosch, tel. 0165-321276, www.deloninterieurs.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Verder op afspraak.