DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Letselschade.com: Opkomen voor het slachtoffer

Letsel veroorzaakt door een ongeluk kan het leven zwaar ontregelen. Rini Withagen uit Wouw is al 35 jaar letselschadespecialist: “Ik vind het belangrijk dat de schade voor slachtoffers zo optimaal mogelijk wordt geregeld”.  

Wie door toedoen van anderen letsel oploopt, kan als slachtoffer terecht bij de letselschadespecialist om een schadevergoeding te vorderen bij degene die dat letsel heeft veroorzaakt. Het gaat om een vergoeding voor de lichamelijke of geestelijke schade die iemand lijdt als gevolg van bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval of een medische fout. Rini Withagen is directeur en expert bij letselschade.com. Hij richt zich op het vertegenwoordigen van slachtoffers. Rini: “Wij zijn begaan met slachtoffers, we zijn daar eigenlijk heel idealistisch in. Belangrijk is om het zogenaamde dubbellijden te voorkomen. Hiermee bedoel ik te zeggen dat men al slachtoffer is van het ongeval zelf en dat het dus ongewenst is nog eens slachtoffer te worden van een (lange) procedure die daar dan nog op volgt.” 

Optimale schaderegeling

“We worden ingeschakeld wanneer iemand door een ongeval letsel oploopt of komt te overlijden. Wanneer iemand is overleden, dan vertegenwoordigen wij de nabestaanden. De schade betreft dan doorgaans de gemaakte materiële kosten en compensatie van het inkomen om weer in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. In geval van letselschade is een optimale schaderegeling erop gericht het slachtoffer weer zoveel mogelijk te laten te terugkeren in de situatie van voor het ongeval. Daarvoor is niet alleen een passende financiële vergoeding nodig, maar is het zeker zo belangrijk dat iemand wordt begeleid om het eigen leven weer op te pakken. Omdat het letsel vaak gepaard gaat met blijvende fysieke beperkingen moet nader beoordeeld worden welke belastbaarheid er nog is en welke mogelijkheden er zijn om deze verder te benutten.  In dat proces maak ik gebruik van een team van deskundigen, waaronder een medisch adviseur, een arbeidsdeskundige, een herstelcoach en een rekenkundige.“

Schade niet altijd gemakkelijk aan te tonen

Rini vindt dat het werk veel voldoening geeft: “Het is fijn een slachtoffer te kunnen helpen, zeker wanneer die juist als persoon is gekwetst. Van groot belang is om je goed in te leven in het slachtoffer. Alleen dan is het mogelijk de verzekeraar te overtuigen van de kwetsbare positie van het slachtoffer. Het is nu eenmaal aan mij om aan te tonen dat het ongeval daadwerkelijk de oorzaak is van het letsel en dat dit een behoorlijke impact heeft gehad op het leven van het slachtoffer. Daarbij kunnen we gelukkig bijna alle zaken uiteindelijk regelen zonder tussenkomst van de rechter, waardoor de administratieve nasleep (het dubbellijden) tot het minimum kan worden beperkt.

Voor meer informatie: t + 31 (0165) - 820219

e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

i www.letselschade.com