DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Ouderwets winkelen bij Fruithof Eerenburg

Nispen – Voor verse kwaliteitsproducten kun je terecht in de boerderijwinkel van Marcel Goossens en zijn vrouw Asia (spreek uit: asja). De aardbeien (in het seizoen), appels en peren zijn afkomstig van het eigen bedrijf, maar ook citrusvruchten, aardappelen, kolen, wortelen, prei en knolselderij behoren tot het vaste assortiment. Marcel: “In de supermarkt is er zelfbediening, iedereen zit aan de producten; bij ons word je geholpen en ben je verzekerd van een vers product, vrij van beschadigingen.”

Webwinkel

De klanten van Fruithof Eerenburg zijn afkomstig uit de omgeving, van oudsher komen er veel klanten uit België. Asia: “Klanten zijn bekenden, dat is heel gezellig. Voor onze klanten voelt onze kleine winkel vertrouwd aan, net als vroeger, en ze vinden het fijn om door ons geholpen te worden, ook met het inladen van bijvoorbeeld zakken aardappelen.” Marcel: “Onze klantenkring bestaat momenteel voornamelijk uit ouderen. Om ook de jongere generatie ouderwets te kunnen laten winkelen, zijn we vorig jaar een webwinkel begonnen. Op die manier kunnen ook tweeverdieners genieten van ons vertrouwde kwaliteitsproduct! Van maandag t/m vrijdag bezorgen we tussen 17.00 en 19.00 uur. Vandaag besteld, dan geldt:  de volgende dag bezorgd, behalve als je op vrijdag of in het weekend bestelt, dan volgt de bezorging op maandag. Afhalen kan natuurlijk ook.  Verder staat vragen altijd vrij: wil je bijvoorbeeld gesneden groente, dan kan dit op bestelling.”

Nieuw

Dit jaar komt er een nieuw product in de winkel: de kiwibes. Kiwibessen worden sinds 2007 in België geteeld, in Nederland is deze fruitsoort veel minder bekend. Marcel heeft in mei 2014 0,75 ha aangeplant. Marcel: “De kiwibes lijkt op een kruisbes, maar er zit nog meer vitamine C in dan in een kiwi. De bessen bevatten veel antioxidanten en als ze goed rijp zijn, zijn ze heel zoet. Kortom, ze zijn heel gezond én lekker, mits ze goed rijp worden gegeten!” Daarnaast heeft Marcel weer een oude hobby opgepakt: het houden van bijen. Dit heeft vorig jaar al wat honing opgeleverd voor eigen consumptie; mogelijk verschijnen er dit jaar ook potten honing van de eigen bijenkasten in de winkel.

Al wat langer bevindt zich op het erf van Fruithof Eerenburg een aardbeienautomaat, waaruit je in het seizoen, ook buiten de openingstijden van de winkel, een lekker vers bakje aardbeien kunt halen.

Fruithof Eerenburg, Eerenburg 12, 4709 RW  Nispen, tel. 06-53956024, www.fruithof-eerenburg.nl

Openingstijden: op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op woensdag gesloten.