DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Pracht Electronica gaat wat stappen verder

Bergen op Zoom – Pracht Electronica aan de Bosstraat in Bergen op Zoom is de zaak die de service en verkoop van hifi- en tv-elektronica heeft overgenomen van Kees Dekkers. Eigenaar Jean-Pierre Stander vertelt: “Wat Kees deed, doen wij ook. Net zoals Kees verkopen wij audio- en tv-apparatuur en meubels van Spectral, waarin de apparatuur geplaatst kan worden. Alleen gaan wij nog wat stappen verder: zo kun je bij ons ook meubels op maat laten maken.  Ik vind dat er in bijvoorbeeld woonprogramma’s op televisie te weinig aandacht is voor tv- en audio-elektronica. Daarom kijken wij juist wel ook naar de inrichtingskant!”

Prachtformule

Dit leidde 7 jaar geleden tot de Prachtformule: de combinatie van elektronica, wonen en verlichting in één zaak. Jean-Pierre: “Bij ons kun je niet alleen een tv-meubel laten ontwerpen, maar ook een bijpassende bank kiezen, een tapijt of de kleur van een muur. Bovendien bouwen wij ook domotica in. Domotica is een woord voor het aansturen van elektrische toestellen in huis door informatica en elektronica. Wij zijn de enige in de regio die digitalSTROM, wat een domoticasysteem is, aanleggen. Hiermee kun je bijvoorbeeld alle lampen in je woonkamer in één keer aan- of uitzetten of dimmen, zodat je verschillende sferen kunt creëren. Deze bediening kan gaan via de bestaande lichtschakelaar, maar ook via je smartphone.”

Expertise

Pracht Electronica kan dus alles verzorgen wat met de inrichting van uw huis te maken heeft. Daarvoor heeft de zaak de nodige expertise in huis. Naast Jean-Pierre zijn dit interieurarchitect Rick, lichtspecialist Rick, netwerkspecialist Richard, audiospecialist Jay en Wim, die gespecialiseerd is in witgoed en espressoapparaten. Jean-Pierre: “Het kan dus zijn dat ik bij u thuis kom voor het ontwerp van een tv-meubel en eventueel bijkomende inrichting, dat Richard komt voor de elektronica-aansluitingen en Rick voor het realiseren van een lichtplan. Onze klanten hebben veel persoonlijk contact met ‘de jongens’. Als voormalige klanten van Kees Dekkers problemen hebben met hun Bose-set, Loewe- of Samsung televisie, lost Pracht deze voor hen op.”

Indruk

In de winkel kunnen klanten een indruk krijgen van alle mogelijkheden. Op de begane grond bevindt zich een shop in shop van Loewe (tv en audio), zijn er twee wanden met Bose-opstellingen (audio) en veel televisietoestellen van Samsung te zien. Tevens zijn er smart speakersystemen, zoals van Sonos, te vinden, die al je favoriete muziek naar je kamer(s) kunnen ‘streamen’. Qua witgoed is er een speciale Miele-afdeling en zijn er diverse apparaten van Liebherr verkrijgbaar. Ook is er een speciale opstelling van Jura espressoapparaten, waarvan sommigen ook al bediend kunnen worden middels de smartphone! Op de bovenverdieping en in de gewelvenkelder staan diverse proefopstellingen met meubels en op afstand bedienbare gordijnen en/of verlichting, uiteraard in combinatie met tv- en audioapparatuur.

Pracht Electronica, Bosstraat 3-5, 4611 NA  Bergen op Zoom, tel. 0164-244916, www.prachtelectronica.nl

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag van 9.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.

Parkeren kan in parkeergarage ‘Achter de Grote Markt’; bij aankoop boven 100 euro ontvangen klanten een gratis uitrijkaartje.