DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

25 jaar Garage Rommens

Heerle – Garage Rommens bestaat 25 jaar en viert dit met een leuke attentie voor klanten, die hun auto komen brengen voor een onderhoudsbeurt.

Eigenaar Kees Rommens vertelt: “Het bedrijf op dit adres is zeker 100 jaar oud. Ikzelf ben hier in 1973 gaan werken, bij Smederij en Landbouwmechanisatiebedrijf Van Trier & De Kock. In 1991 kon ik de zaak overnemen.” Kees schakelde, samen met zijn vrouw Bep, die de administratie voor haar rekening neemt, van lieverlee over naar een volledig garagebedrijf. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in compleet auto-onderhoud en reparatie.

Ontwikkeling

In de afgelopen 25 jaar is de techniek enorm veranderd. Kees: “Oudere auto’s zijn voorzien van een motor, een carburateur en een gewone ontsteking. Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw regelt de ingebouwde computer in de auto alles aan de hand van sensoren aan de motor. Sinds 2000 is iedere auto voorzien van een EOBD-stekker, waarmee hij kan worden aangesloten op een testkast. Vervolgens kwamen er meerdere computers in de auto, het zogenaamde canbussysteem, een computernetwerk. Door het computernetwerk is er veel minder bedrading nodig in een auto. Een nadeel van de razendsnelle ontwikkelingen is echter dat zelfs gewone dingen, zoals het vervangen van de banden of de accu, niet zo simpel meer zijn. Zo zijn de wielen van een auto van na 2014 voorzien van een speciaal ventiel, dat middels sensoren de bandenspanning in de gaten houdt. Er is speciale apparatuur nodig om het controlelampje op het dashboard, dat aangaat bij onjuiste bandenspanning, uit te kunnen zetten. En als je met zo’n auto winterbanden aanschaft op velg, moet je ook weer vier nieuwe ventielen bijkopen. Na vervanging van de accu moet het start- / stopsysteem weer opnieuw ingelezen worden. Kortom, even dit of dat doen, is er niet meer bij!”

Eén ding is, ondanks de veranderingen in techniek, de afgelopen 25 jaar echter onveranderd gebleven bij Garage Rommens en dat is het streven om de auto’s van klanten zo goed mogelijk te onderhouden en dit tevens betaalbaar te houden voor de mensen. Kees: “Het regelmatig laten nakijken van je auto kost geld, maar weinig of geen onderhoud kost uiteindelijk nog meer!”

Garage Rommens, Herelsestraat 136a, 4726 AJ  Heerle, tel. 0165-302234, www.garagerommens.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag tussen 8.30 en 12.00 uur op afspraak.