DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

40 jaar Boerenbond Roosendaal

Roosendaal – De Boerenbondwinkel in Roosendaal staat al 40 jaar op het huidige adres. In de loop der jaren is er heel wat veranderd. Begonnen in een boerenschuur te midden van de weilanden, is de winkel inmiddels uitgebouwd en als het ware omringd door de wijk Tolberg. Ook het assortiment is in de loop der tijd veranderd. Bedrijfsleider Jan-Baptist Hop vertelt: “Was de winkel aanvankelijk gericht op agrariërs uit de omgeving, nu bestaat de doelgroep uit iedereen met een huisdier, tuin of balkon in Roosendaal en het omringende buitengebied. Het boerenbedrijf heeft immers een enorme schaalvergroting doorgemaakt. Zo wordt veevoer in bulkwagens aangeleverd op de boerderij. De zakken voer die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn bestemd voor hobbydieren. Wel is ons assortiment op het gebied van bijvoorbeeld diervoeders enorm uitgebreid. Hadden we in het begin maar één soort hondenvoer, nu hebben we minstens 30 merken in huis.”

 

Seizoen

In Noord-Brabant zijn momenteel 67 Boerenbondwinkels te vinden. Ze zijn ontstaan uit coöperatieve handelsverenigingen, die eind 19e eeuw werden opgericht door agrariërs. Sinds lange tijd rusten de Boerenbondwinkels op vier pijlers: tuin, dier, klus en (werk-)kleding. Jan-Baptist: “Binnen deze formule kunnen Boerenbondwinkels zich aanpassen naar de wens van de klant. In Roosendaal zijn we wat minder gericht op de klus, maar meer op kleding, tuin en dier. In de winkel vind je steeds een andere beleving per seizoen, bijvoorbeeld kerst, vuurwerk en voorjaar. Zo kun je momenteel bij ons kuikentjes komen kijken!”

 

Advies

Een grote constante is de dierafdeling, Pets Place. “Pets Place biedt een zeer ruim assortiment producten voor je huisdier en erfdier. Van vers vlees voor de hond tot een kinderwagen en kleertjes voor het kleine hondje; van krabpaal voor de kat tot kattensnoepjes in diverse smaken; van konijn en konijnenkooi tot ‘fun speeltjes’ voor knaagdieren; van vogelvoer voor de papegaai tot voer voor vogels buiten; van tropische vissen tot aquarium en van paardenvoer tot kippenspeeltjes. Kortom, je vindt hier alles wat je voor je dier nodig hebt met een deskundig advies en de meest persoonlijke aandacht die jij en je dier verdienen! Wij geven advies op maat. Onze medewerkers zijn een mix van jong en oud, van boeren- en burgerafkomst, dus we hebben echte praktijkkennis van het buitenleven in huis!”

 

Boerenbond / Pets Place, Vijfhuizenberg 107, 4708 A.J.  Roosendaal, tel. 0165-541750, www.boerenbond.nl

Makkelijk bereikbaar, gratis parkeren;

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en (sinds dit jaar!) op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.