DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Parket en Laminaatwinkel haalt de krenten voordelig uit de pap

Bergen op Zoom – De Parket en Laminaatwinkel in Bergen op Zoom biedt de grootste keuze aan harde vloeren in de regio. Eigenaar Sjaak Honkoop: “Wij hebben maar liefst 600 soorten laminaat, 400 soorten pvc en 300 soorten parket en daarvan zo’n 16.000 m² op voorraad en dat zijn de krenten uit de pap, de vloeren die in trek zijn. Het grote voordeel van de ruime voorraad is het prijsvoordeel voor de consument. Door veel tegelijk in te kopen, zakt de prijs immers. Dat maakt de vloeren al gauw 3 euro per vierkante meter voordeliger. Bij de populaire pvc vloeren kan dat zelfs oplopen tot een voordeel van 10 tot 13 euro per vierkante meter!

Sjaak Honkoop is sinds 9 jaar eigenaar van De Parket en Laminaatwinkel. Een zaak die 45 jaar geleden is opgericht als woninginrichtingswinkel. In 1990 volgde de specialisatie in harde vloeren. Sjaak Honkoop zit al vanaf zijn 16e in de ‘vloerenbusiness’ (36 jaar!): hij begon in het familiebedrijf, waar hij in 1996 uitstapte. Na voor diverse bazen te hebben gewerkt, werd hij bedrijfsleider in De Parket en Laminaatwinkel in Bergen op Zoom, die hij dus 9 jaar geleden kon overnemen. Aan ervaring op het gebied van vloeren is dus geen gebrek bij De Parket en Laminaatwinkel. Sjaak: “Bij ons heeft de klant altijd met één persoon te maken, van de koop tot en met het leggen van de vloer, en dat is met mij, ik ben het vaste aanspreekpunt.” Sjaak heeft ook nog drie professionele parketteurs in dienst.

Verhuisbaar

Alle vloeren die De Parket en Laminaatwinkel levert zijn ‘zwevend’, dat wil zeggen dat zij niet worden verlijmd of verspijkerd op de ondervloer, maar los te leggen zijn op een geluidsarme ondergrond. De vloeren zijn dus verhuisbaar. Sjaak: “Lamelparket is een samengestelde houten vloer en onze overige vloeren: pvc, laminaat, kurk en marmoleum, zijn zogenaamde clickvloeren. De onderdelen worden aan elkaar gelegd d.m.v. een clicksysteem. De pvc vloeren zijn momenteel het populairst; daarna komt de vintage laminaatvloer, waarbij meerdere houtkleuren in een vloer worden verwerkt om een oud effect te verkrijgen.” Naast de bekende merken, zoals Quik-Step, Berry Alloc en Wicanders, heeft De Parket en Laminaatwinkel ook private labelvloeren in het uitgebreide assortiment. Dit zijn vloeren die een aantal winkeliers gezamenlijk laten produceren bij een fabrikant. Hierdoor kan de groothandel worden omzeild, wat weer leidt tot een exclusief product dat niet te duur is! Sjaak: “De kracht van onze zaak zit ‘m in het enorme aanbod, de altijd bijpassende plinten en ondervloeren, de lange ervaring en de persoonlijke aandacht voor de klant.”

De Parket en Laminaatwinkel, Van Konijnenburgweg 55-57, 4612 PL  Bergen op Zoom, tel. 0164-270245, www.laminaatwinkel.com

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag van 9.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.